Alix

Automatische feedback door artificial intelligence

Alix is de AI-coach van Faculty of Skills. Met Alix krijgen deelnemers binnen een minuut uitgebreide, inhoudelijke feedback op hun roleplays in TrainTool. Het is de enige toepassing van artificial intelligence in een trainingsoplossing waarmee deelnemers feedback krijgen op wát ze zeggen.

Alix van Faculty of Skills

Dit is Alix

Inhoudelijke feedback

Alix begrijpt wat deelnemers zeggen, ook als ze net even andere woorden gebruiken. Er wordt niet gelet op steekwoorden, maar op de achterliggende betekenis. Het feedbackrapport slaat dan ook op de inhoud: wat heeft de deelnemer precies gezegd en hoe kan dat een volgende keer misschien anders.

Grote groepen

Artificial intelligence maakt het mogelijk om wel honderden deelnemers tegelijk een training te laten volgen en steeds op dezelfde manier van feedback te voorzien. Alix geeft feedback zonder de kosten en tijdsbelasting van extra coaches, en zonder onderscheid te maken tussen deelnemers.

Realtime feedback

Alix is supersnel: zodra de deelnemer het rollenspel heeft afgerond volgt de feedback. Dit houdt deelnemers betrokken en gemotiveerd, en vergroot het leereffect. Door de gedetailleerde en specifieke feedback lijkt Alix in niets op het gedrag van een chatbot.

Hoge tevredenheid

Deelnemers zijn erg enthousiast over de feedback van Alix. De snelheid en de concrete toepasbaarheid van de feedback worden geroemd. De reviews van de beoordeling door Alix zijn net zo goed als wanneer deelnemers van een menselijke coach feedback krijgen.

"In de reactie van Alix lees ik dat er aandachtig naar mijn antwoorden gekeken is. Hierdoor voel ik me gezien en serieus genomen, daar houd ik van!"

Deelnemer trainingsprogramma Praxis

Artificial intelligence toegepast: zo werkt het

Van iedere nieuwe training worden de roleplays van eerste 50 tot 100 deelnemers beoordeeld door een van onze eigen, menselijke coaches. Die coaches toetsen de antwoorden aan de vooraf opgestelde criteria en bepalen zo wat goede en minder goede antwoorden zijn. Die input wordt aan Alix doorgegeven, waarmee het systeem leert wat de bedoeling is.

Bij de volgende deelnemers kan Alix zelfstandig aan de slag. Door middel van spraakherkenning en geavanceerde tekstanalyse beluistert het systeem de opnames en checkt het of aan de criteria wordt voldaan. Daarover schrijf Alix volautomatisch een feedbackrapport dat direct met de deelnemer wordt gedeeld. In het rapport staat welke competenties aangetoond zijn en welke niet, en een inhoudelijke toelichting daarop.

Alix kan volledig zelfstandig werken of in samenwerking met een menselijke coach. Dan doet Alix het meeste werk en voegt een coach daar zijn of haar kennis en ervaring aan toe. Als Alix twijfelt over een antwoord, wordt de coach ook altijd om raad gevraagd.

"Duidelijke feedback over de punten waarop ik nog kan verbeteren!"

Deelnemer programma Zilveren Kruis

De hype voorbij

Artificial intelligence vindt steeds meer toepassingen in de samenleving, en dus ook in leren en ontwikkelen. Torenhoge verwachtingen die lang niet altijd vervuld worden liggen dan op de loer. Alix is de hype voorbij. Het is een concrete, praktische toepassing van artificial intelligence die toch extreem geavanceerd is en daarmee uniek in de markt.

Split 720x405-1

Meer weten over Alix?

Of wil je eens sparren over wat Alix kan betekenen in jouw organisatie?

Plan een afspraak