2016: het jaar van de ‘onmogelijke’ e-training? Wat zegt onderzoek?

De opmars van e-learning bleek ook in 2015 niet te stoppen. Hoewel de vorm van implementatie verschilt tussen grote en kleinere organisaties, is overal een flinke groei zichtbaar die zal doorzetten. Dan wat betreft e-training: Het online leren van soft skills. Wat gaat deze markt doen in 2016? Krimpen, stabiliseren of groeien? 

Nog altijd doen veel Nederlandse organisaties het zonder e-learning: bijna 60%. In 2010 was dit echter nog 73%, becijfert NIDAP. Het onderzoeksbureau verwacht dat deze verhouding in de komende jaren andersom zal uitvallen, waarbij een minderheid van 40% nog geen e-learning zal inzetten. Een vooruitblik die wordt ondersteund door de indrukwekkende ontwikkeling van e-learning budgetten als deel van het complete opleidingsbudget in Nederlandse organisaties met 100 of meer werknemers:

elearning_budget.png

 

 Vaardigheden belangrijker in grotere organisaties

Wereldwijd zijn het vooral de kleinere bedrijven (100-1000 werknemers) die nog vasthouden aan puur klassikale training, terwijl 36% van de organisaties met meer dan 10.000 werknemers al overgeschakeld is op online training, en nog eens 25% blended learning toepast. Waar grotere (Nederlandse) organisaties ook in voorop lopen, is vaardigheden trainen:

opleidingsbeleid.pngWat velen voor onmogelijk hielden 

Het hand in hand gaan van deze ontwikkelingen is wellicht vanzelfsprekend voor wie ons al langer in de gaten houdt, maar NIDAP-directeur Paul van der Wal benadrukt dat het iets is “wat velen voor onmogelijk hielden”. “Vaardigheden op het gebied van leidinggeven, communicatie en sales door middel van online leren. We zien het in onze eigen onderzoeken, maar gelukkig ook daarbuiten: werd online leren vooral gebruikt voor IT-opleidingen, veiligheid op het werk en compliance, nu zien we dat ook managers op deze manier leiderschapsvaardigheden bijleren. Grote groepen verkopers, nieuwe callcenter- en baliemedewerkers volgen op deze manier communicatieve vaardigheids- en bedrijfsintroductieprogramma’s. Al dan niet in combinatie met contactonderwijs of een training.”

Met wereldwijde groeicijfers van 7,9% voor e-learning, 12,7% voor mobile learning en liefst 16,8% voor ‘simulation based e-learning’ moet 2016 het jaar van e-training worden. Het is niet langer de vraag óf organisaties dit jaar de omslag maken, maar in welke maand ze beginnen.

Is jouw organisatie klaar om te beginnen met e-training? Doe de quiz hieronder!

Meld je hier aan!