mobile training man phone s.png

5 redenen waarom je dit jaar mobile training moet implementeren

Geschreven door Marijn de Geus | 2 maart 2017

Laatst hoorde ik iemand zich afvragen hoelang we onze smartphone eigenlijk nog een telefoon noemen. Want hoeveel procent van de tijd gebruik je hem nog om te bellen? Een groot deel van de dagelijkse bezigheden wordt inmiddels in de handpalm gedaan. Vreemd eigenlijk, dat je een training nog niet gewoon via je smartphone kunt volgen. We geven je 5 redenen waarom je dit jaar mobile training moet implementeren.

mobile training man phone s.png1. Het aantal mobiele medewerkers ver(drie)dubbelt zich

Het nieuwe werken, een bring your own device beleid, videovergaderen: al dit soort ontwikkelingen leiden ertoe dat medewerkers steeds mobieler worden. Onderzoeksbureau Gartner verwacht dat het aantal medewerkers dat afhankelijk is van mobiele apparaten en technologie over een jaar is verdubbeld of zelfs verdriedubbeld.1 Deze mensen vervolgens samen laten komen voor een live training is bijzonder inefficiënt. Mobile training biedt een alternatief: onbeperkt oefenen op eigen tijd en locatie, zonder dat er aan effect wordt ingeboet.

2. We doen steeds meer op onze smartphones

Het eerste en het laatste dat we op een dag zien, is tegenwoordig onze smartphone. Gemiddeld voeren we er dagelijks 221 taken op uit, dat is 58% meer dan op onze pc.2 Bovendien gebruikt 27% van van door Google onderzochte Amerikanen alleen een smartphone op een gemiddelde dag.3 Het percentage dat alleen een pc gebruikt, is maar half zo groot. Samen zijn deze activiteiten goed voor dagelijks drie uur en een kwartier naar het schermpje staren.2 Door ook training mobiel aan te bieden, maak je de stap om te trainen zo klein mogelijk en zal de participatie toenemen.

3. We verwachten antwoorden binnen handbereik

Inmiddels zoekt bijna 40% van ons alleen nog maar op een smartphone naar benodigde informatie.3 We zijn gewend om een behoefte direct te vervullen en dat geldt ook voor trainingsbehoeften. Als we voor een gesprek of presentatie nog eens willen oefenen op gerelateerde vaardigheden, moet die oefening wel direct beschikbaar zijn. Aangezien je je smartphone altijd bij je hebt, is mobile training ook altijd beschikbaar.

4. Mobile learning maakt de stap al

Meer nog dan mobile training, raakt mobile learning ingeburgerd binnen organisaties. Als het over kennis (learning) gaat in plaats van vaardigheden (training), gebruikt bijna de helft van hen inmiddels e-learning in mobiele vorm. En met succes: 70% van de medewerkers is meer gemotiveerd om te leren en 72% is meer betrokken dan voordat m-learning werd geïmplementeerd. De leersnelheid op de smartphone ten opzichte van de pc ging bovendien met 45% omhoog.5

5. Je medewerkers zitten er op te wachten

Een verplichte training beschikbaar maken op mobiele apparaten, verhoogt de productiviteit met 40% ten opzichte van computers. Bovendien geeft bijna 60% van de medewerkers aan dat ze de e-learningtools van hun bedrijf meer zouden gebruiken als de content opgesplitst zou zijn in meerdere kortere delen.4 En dat is waar mobile training zich uitstekend voor leent.

Benieuwd naar het effect van mobile training op de trainingsmomenten van medewerkers? We beschrijven het in ons e-training jaaroverzicht hieronder!

1 http://www.gartner.com/newsroom/id/2603623
2 http://www.tecmark.co.uk/smartphone-usage-data-uk-2014

3 https://www.thinkwithgoogle.com/articles/device-use-marketer-tips.html
4 http://www.allencomm.com/blog/2016/04/rise-mobile-learning/
5 http://info.shiftelearning.com/blog/bid/331987/mobile-learning-stats-that-will-make-you-rethink-your-training-strategy

  1. Home
  2.    |   
  3. NL
  4.    |   
  5. Blog
  6.    |   
  7. 5 redenen waarom je dit jaar mobile training moet implementeren