5 vragen aan Harm Zandvoort, HR consultant RvB niveau

Op dit blog besteden we veel aandacht aan online training, didactiek en vaardigheidsontwikkeling. Regelmatig interviewen we een ‘thought leader’ op dit gebied en vandaag leggen we vijf vragen voor aan Harm Zandvoort, die op RvB niveau adviseert over HR vraagstukken.

harm-zandvoort-traintool.jpg1. Je adviseert o.a. over personal development van partners bij accountants- en adviesorganisaties. Aan welke vaardigheden moet daar vooral worden gewerkt is jouw ervaring?

Een belangrijke opgave van partners bij accountants- en adviesorganisaties is het versterken van het “het ontwikkelend vermogen” van de organisatie en sleutelmensen" Belangrijk hierbij is:

- (Self) assessment
- Challenge (uit “comfort zone” stappen, nieuwe uitdagingen aangaan)
- Support

Er moet gewerkt worden aan het vergroten van vaardigheden die helpen gedrag te stimuleren gericht op creativiteit, enthousiasmeren, open met elkaar omgaan (gemakkelijk feedback geven en ontvangen), vertrouwen in elkaar, positief coachen en niet boos worden

2. Waar worden op directieniveau opleidingen - formeel dan wel informeel - doorgaans op ‘afgerekend’?

In mijn ervaring wordt er doorgaans zowel formeel als informeel niet echt afgerekend. Als er wordt afgerekend is dat doorgaans op financiële criteria (is het budget al dan niet overschreden).

3. In training en executive coaching heb je altijd veel gewerkt met beeld/video, kun je uitleggen waarom?

Ik werk veel met beeld/video en geluid (heel veel muziek). Dat heeft te maken met de werking van onze hersenen. Beeld en geluid wordt op een andere manier opgeslagen
in onze hersenen dan gesproken woord of schriftelijke teksten. Het prikkelt ook veel meer dat deel van de hersenen waar emoties worden opgeslagen/verwerkt. En als een gebeurtenis gelinkt is aan emotie is het veel makkelijker om het te onthouden en er iets mee te doen.

4. Met het oog op de toekomst: op welke ontwikkelingen op learning gebied verheug jij je en welke vrees je?

Ik verheug me op de ontwikkelingen op het gebied van E-learning maar vrees deze tegelijkertijd. Zie het enthousiasme over het initiatief van Maurice de Hond en de kritiek die daarbij wordt gegeven

5. Bij welke weblogs, personen of organisaties vind jij inspiratie?

Ik ben een groot fan van Marshall Goldmith en Leonard Cohen. Ik zou een ieder aanraden research te doen naar deze twee personen. Google als organisatie boeit mij enorm, maar ook de belangrijke slag die Richard Branson heeft gemaakt in zijn kijk op de wereld (lees de herdruk van zijn biografie)

Over Harm Zandvoort

Harm Zandvoort is bedrijfseconoom en werkte als personeelsmanager bij Esso Chemicals, director bij PricewaterhouseCoopers en corporate director human resources bij Koninklijke Numico NV. Sinds 2004 is hij partner bij SMC en helpt hij directies op een praktische manier bij vormgeving van verandering en vernieuwing, met name vanuit de HR invalshoek.

Meld je hier aan!