AI-coach Alix finalist Learning Awards

Geschreven door Henrieke Graven | 23 november 2020

Faculty of Skills is genomineerd voor de prestigieuze Learning Awards 2021. Het programma  voor zorgverzekeraar Zilveren Kruis is finalist in de categorie Learning Technologies. Artificial intelligence-coach Alix speelt een belangrijke rol in dat programma.

De training van Faculty of Skills maakt onderdeel uit van het onboardingprogramma voor nieuwe servicemedewerkers van Zilveren Kruis. Vanwege de eindejaarsdrukte moeten ieder jaar in korte tijd honderden nieuwe medewerkers ingewerkt worden. Met het trainingsprogramma oefenen ze in TrainTool de vaardigheden die nodig zijn voor gesprekken met klanten.

Artificial intellgence-coach Alix

Learning Awards AlixHet programma bestaat uit een reeks rollenspellen met ‘klanten’ die bellen met een vraag. De medewerker staat de klant te woord en neemt die reactie op in TrainTool. Vervolgens gaat coach Alix aan de slag. Deze innovatieve toepassing op basis van artificial intelligence is ontwikkeld door Faculty of Skills en ‘luistert’ naar het antwoord van de deelnemer. Vervolgens checkt Alix aan de hand van vooraf opgestelde criteria hoe de deelnemer het gedaan heeft. Zo heeft de deelnemer vliegensvlug een gedetailleerd rapport in handen met feedback op wat goed ging en wat beter kon. Het automatiseren van deze feedback is ideaal bij programma’s met grote groepen deelnemers, zoals bij Zilveren Kruis.

The Learning Awards

The Learning Awards bestaan als sinds 1996 en worden jaarlijks uitgereikt aan de beste, meest innovatieve projecten op het gebied van werkplekleren wereldwijd. Tijdens een virtuele presentatie voor de jury in Londen gaven de juryleden te kennen erg onder de indruk te zijn van de toepassing van Alix. De winnaars worden in februari 2021 bekendgemaakt.

Niet de eerste keer

Het programma voor Zilveren Kruis viel al eerder in de prijzen. Eind 2019 won het programma twee Learning Technologies Awards in de categorieën Excellence in the design of learning content en Best use of blended learning.

  1. Home
  2.    |   
  3. NL
  4.    |   
  5. Blog
  6.    |   
  7. Ai coach alix finalist learning awards