Corona-virus: ondersteuning voor docenten bij online onderwijs

Veel docenten zijn bezig om het onderwijs voor de komende periode digitaal in te richten. Faculty of Skills kan daarbij ondersteunen met de activerende werkvorm ‘online presentatie-opdracht’. We stellen 2000 licenties gratis beschikbaar voor onderwijsinstellingen.

Zo werkt het: online presentatie-opdracht

edu-corona

Kort gezegd gaan studenten/leerlingen korte videopresentaties geven. Docenten maken on onze auteursomgeving een presentatie-opdracht. Die opdracht is 1:1 gerelateerd aan de stof die behandeld wordt en zou net zo goed in de klas/werkgroep gegeven kunnen worden. Bijvoorbeeld over de bankencrisis: vertel in een video van maximaal 3 minuten hoe de bankencrisis is ontstaan (minimaal 3 oorzaken) en geef een onderbouwde mening over de kans op herhaling.

De studenten ontvangen dit via TrainTool (op laptop, smartphone en tablet) en maken hun filmpje in de leeromgeving. Wat bij geen enkel ander leersoftware kan: studenten oefenen, eventueel met autocue van eigen tekst, en kunnen zichzelf net zo vaak opnemen tot ze tevreden zijn. Studenten kunnen elkaar beoordelen op de (inhoudelijke) criteria die van tevoren zijn vastgesteld, of alleen de docent ziet de video en geeft feedback, dit wordt ingesteld per opdracht. Uiteraard kunnen ook meerdere opdrachten gegeven worden of deelonderwerpen verdeeld worden over kleinere aantallen studenten. De voortgang van studenten wordt bijgehouden en is voor de docent inzichtelijk. De voordelen zijn een veilige omgeving waar alles bij elkaar zit: opdracht, uitvoering, criteria en feedback. Studenten maken er serieus werk van en via meerdere pogingen perfectioneren ze hun verhaal.

Kosten en contact

Met diverse instellingen hebben we al licentie-afspraken die in gratis gebruik kunnen voorzien, vraag het even na bij ons. Voor anderen stellen we in totaal 2000 licenties gratis beschikbaar (op=op) inclusief meedenken en setup. Zo kun je direct beginnen. Neem contact op met Lisa de la Rie via lisa.delarie@faculty.nl of bel 030-8906 555.

Ruime ervaring in onderwijs

Faculty of Skills is een Utrechts bureau met 25 medewerkers. In het onderwijs zijn we bekend van onze software TrainTool. Deze wordt gebruikt door tientallen docenten en meer dan 10.000 studenten per jaar van universiteiten en (hoge)scholen in Nederland en daarbuiten. De videotoepassing met zelf-opnames door studenten wordt ingezet om specifieke vaardigheden te trainen zoals presenteren, medische gespreksvoering, interviewen e.d. Soms is dit in opdracht van een vakdocent, maar er zijn ook programma’s beschikbaar die onderwijsbreed worden gebruikt. Tevredenheidscijfers onder docenten en studenten liggen hoog. Faculty of Skills is ISO27001 gecertificeerd, lid van beroepsorganisatie NRTO en heeft koppelingen met de meeste educatieve software.

TrainTool wordt ingezet door onder andere de Radboud Universiteit, Wageningen University en de Hogeschool van Amsterdam.

Meld je hier aan!