Hoe mobile training het leereffect versterkt

Geschreven door Jan-Hendrik Vervelde | 24 november 2015

Online training zorgt er al enkele jaren voor dat mensen op elk moment en elke plaats hun communicatieve vaardigheden kunnen verbeteren. Maar binnen online training brengt een nieuwe ontwikkeling nu nog meer onafhankelijkheid: mobile training. Statistieken tonen aan dat trainen hierdoor steeds meer continu gebeurt. En dat zorgt voor een sterker effect.

Update: lees de uitgebreide cijfers van 2016 in het jaaroverzicht e-training!

Dinsdag trainingsdag

mobile_training.pngWerknemers van onze klanten oefenen online onbeperkt hun communicatieve en commerciële vaardigheden door middel van videorollenspellen, waarbij ze grotendeels zelf bepalen op welke dag en welk tijdstip ze dit doen. Op basis van de statistieken van onze trainingen zien we dat dinsdag de populairste dag is om te trainen. De activiteit neemt gedurende de week af, en is in het weekend logischerwijs het laagst. 

grafiek_dag.png

's Avonds trainen

De trainingsmomenten kunnen ook geanalyseerd worden op dagniveau. Dan zien we (linksonder) dat vooral het begin van de werkdag en rond lunchtijd populaire oefentijdstippen zijn. De afgelopen jaren zien we een toename van mobile training, vooral op tablets en mobiele telefoons, via onze app. Hierin heeft men nog meer vrijheid in het trainingstijdstip, want een mobiel heb je vaker bij je dan een computer. Rechtsonder is te zien dat het gebruik van mobiele apparaten als percentage van het geheel 's middags en 's avonds hoger is. 

 

grafiek_2_dagniveau.png
grafiek_dagniveau.png

 

Mobile training tijdens de hele week

grafiek_week.pngAls we het mobiele gebruik op weekniveau analyseren, wordt het pas echt interessant. Dan blijkt de verdeling heel anders dan hierboven werd beschreven: De trainingsmomenten zijn veel regelmatiger verdeeld over de week. Zelfs in het weekend stijgt het aantal oefeningen, al is het nog altijd lager dan doordeweeks. De werkdag heeft echter geen effect meer op de trainingen: de voorkeur voor dinsdag is verdwenen. Dit is een belangrijk gegeven voor het effect van training in het algemeen: iemand die op meer verschillende dagen oefent, zal een sterker effect ervaren dan iemand die alles op één dag doet. Zo zorgt mobile training voor een verbeterd leereffect in online training!

De cijfers voor 2016 hebben we verder uitgesplitst in het rapport e-training in 2016. Download het overzicht hieronder!