3 juni: Online talk klantcontact via video

We bereiden ons voor op een toekomst waarin we op nieuwe manieren communiceren, met elkaar én met klanten. In het klantcontact is het gebruik van video het afgelopen jaar enorm gegroeid. We geven je graag inzicht in de kennis en ervaring van dé pionier op het gebied van beeldbellen met klanten: Rutger Teunissen van 24seconds. Op donderdag 3 juni kun je al je vragen aan hem stellen. 

Klantcontact via video

Rutger Teunissen-1Rutger Teunissen is oprichter en CEO van 24sessions. Zijn bedrijf is de leverancier van de video-software voor klantgesprekken bij onder andere ING, Rabobank, SNS Bank, Achmea, Aegon en Vattenfall. 24sessions is een van de snelstgroeiende Nederlandse technologiebedrijven en werd onlangs overgenomen door het op 3 miljard dollar gewaardeerde bedrijf Messagebird.

 

In gesprek met de expert

Op donderdag 3 juni gaat Peter van der Reijden van Faculty of Skills online in gesprek met Rutger. Jij kunt daar bij zijn! Je kunt je vanaf nu inschrijven. We horen de ins en outs over onder andere: 

  • wat het belangrijkste verschil is tussen face-to-face gesprekken en gesprekken via video
  • hoe klantgesprekken via video bijdragen aan de NPS
  • waar de meeste winst te behalen met klantcontact via video
  • hoe je videogesprekken kunt professionaliseren in 2021 en daarna

Inschrijven kan vanaf nu

Meld je nu gratis aan en zet de sessie vast in je agenda. Vergeet ook niet collega's binnen of buiten je organisatie uit te nodigen. 

Meld je hier aan!