Waarom Pokémon Go de ultieme mobile training is

Sinds enkele dagen is Nederland, en een groot deel van de wereld, in de ban van Pokémon Go. De game, die de gebruiker met zijn smartphone op allerlei locaties fantasiediertjes laat vangen, vormt zelfs een voorbeeld voor mobile training. Op zoek naar meer engagement in je training? Lees dan vijf redenen waarom Pokémon Go het ultieme voorbeeld is voor mobile training!

1. Het staat dicht bij de realiteit

pokemon_mobile_training_s.jpgPokémon Go maakt slim gebruik van onze wereld. De beestjes zijn te zien in hun natuurlijke habitat op de plaats waar de gebruiker zich bevindt. Augmented reality toont hen voor de camera van de smartphone, die dus optimaal gebruikt wordt. Ook bij mobile training is de camera onmisbaar wanneer je je eigen reactie op een videorollenspel filmt. Daarnaast speelt de omgeving ook een rol: je kunt vaardigheden met je mobiel desgewenst trainen in de omgeving waar je ze zou gebruiken, bijvoorbeeld door presenteren te oefenen in een lege zaal.

2. Het kan tussen de bedrijven door

Iedereen die zich ergert aan rookpauzes van collega’s, kan nu eenzelfde pauze houden om die Pidgee te vangen die buiten rondvliegt. Oké, je wordt er misschien iets vreemder door aangekeken. Maar dit is precies hoe makkelijk een smartphone trainen maakt: pak even tien minuutjes tussen de werkzaamheden door, of 's avonds, om je communicatieve vaardigheden scherp te houden.

3. Je doet het overal

Niet alleen kan de game overal gespeeld worden, het is ideaal voor als je onderweg bent: Pokémon zijn op allerlei plaatsen te vergaren. Ook mobile training is handig voor reizende werknemers: oefeningen zijn namelijk altijd voorhanden. In tegenstelling tot de game is training bovendien wel beschikbaar in de trein of als bijrijder.

4. Je moet oefenen om te verbeteren

Het vangen van een goede Pokémon is nog niet zo simpel. Daarvoor moet je goed weten hoe je je pokébal gooit, iets dat je pas na een aantal keer oefenen in de vingers hebt. Hetzelfde geldt voor communicatieve vaardigheden: pas nadat je vaker met een situatie om hebt moeten gaan, weet je wat het beste werkt. Dit oefen je onbeperkt met mobile training. Minpuntje voor de game: je pokéballen zijn helaas niet onbeperkt.

5. Je wilt een master worden

Om de zeldzaamste Pokémon te vangen, halen gebruikers capriolen uit waarvan ze waarschijnlijk niet gedacht hadden dat ze er ooit toe in staat waren. Aan de computer gekluisterde gamers die al jaren binnen zaten, zoeken nu elk struikje af en peddelen de vijver over. Het uiteindelijke doel: Pokémon-master worden! Zo helpt mobile training de gebruiker om buiten zijn of haar comfortzone te treden en compleet nieuwe vaardigheden te leren, als het ware te evolueren naar een volgend niveau, met een soortgelijk doel: een master in communicatie worden.

Welke overeenkomsten zie je nog meer tussen Pokémon Go en mobile training? Reageer! Meer weten over mobile communicatietraining? Kijk dan de video hieronder.

Abonneer je hier!

Recente berichten