Commerciële vaardigheden voor accountants

Zet jouw kennis en deskundigheid in voor commercieel succes

 
 
 
 

In het kort

  • leer onderhandelingsgesprekken voeren en actief adviserend verkopen
  • werk aan je technieken om bezwaren te hanteren en te closen
  • met actieve begeleiding van je eigen coach
  • training in de innovatieve en prijswinnende software TrainTool

Neem contact op voor meer informatie

Commerciële kansen benutten

Een accountant heeft wettelijke taken en levert adviezen op basis van kennis en deskundigheid. Een commerciële opstelling lijkt dan minder vanzelfsprekend; bijvoorbeeld door vooroordelen over sales of de onwennige combinatie met de formele rol. Daardoor blijven kansen onbenut. Commercieel succes blijkt juist de professionals zelf enorm te inspireren en het kan gezaaid worden in alle fasen van contact: bij de kennismaking, tijdens gesprekken en werkzaamheden bij de klant, in een adviesproces, rondom offreren en onderhandelen. Het kan gaan over nieuwe business, retentie, up- en cross selling. In deze training leer je hoe je als mens en professional jezelf kunt blijven, je kracht kunt inzetten en juist daarmee commercieel succesvol kunt zijn.

Na afloop van de training:

  • Weet je hoe je commercieel succesvol kunt zijn door je eigen kwaliteiten in te zetten
  • Heb je de skills om alles uit de contacten in jouw netwerk te halen

Jouw coach

Deze training volg je individueel, maar niet alleen. Je wordt direct bij de start in contact gebracht met jouw persoonlijke coach die je door het programma heen helpt. Je begint met een telefonisch intakegesprek met hem of haar, waarin jullie samen vaststellen waar je precies aan gaat werken en hoe je dat de komende weken gaan doen.

 

TrainTool

Om je vaardigheden te ontwikkelen maak je gebruik van TrainTool. Dat is een innovatieve tool die je kunt gebruiken op je eigen laptop, smartphone of tablet. Op meerdere momenten gedurende een aantal weken ga je in video rollenspellen reageren op situaties. Je neemt jezelf op, kijkt je beelden terug en je coach geeft feedback op jouw video’s. Zo kun je echt goed oefenen met de vaardigheden.

 

Live roleplay

Als je het gevoel hebt dat je de vaardigheden onder de knie hebt, plan je een live online roleplay in. Dat is een live rollenspel met een acteur via een videoverbinding. Zo kun je heel realistisch oefenen met een situatie die je lastig vindt. Dit wordt een uitdagend, maar heel leerzaam gesprek. Natuurlijk krijg je feedback, tips en adviezen van je coach. Ook bespreken jullie hoe je in de praktijk gaat oefenen.

 

Follow-up

Om ervoor te zorgen dat je je nieuwe vaardigheden ook echt gaat toepassen, neemt je coach na een aantal weken nog eens contact met je op om te horen hoe het gaat.

 

Praktisch

  • Tijdsduur: 4 uur verspreid over 2-4 weken
  • Locatie: waar het jou uitkomt
  • Benodigdheden: computer met webcam, tablet of smartphone

Meer weten?

Neem contact op voor meer informatie.

Neem contact op