<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1673091929575320&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Neem contact op

De vier voorwaarden voor succes.

Bij ieder succesvol programma dat we met onze klanten draaien, wordt er voor de deelnemer aan vier voorwaarden voldaan. In al onze programma’s stellen we per persoon vast in hoeverre aan deze voorwaarden wordt voldaan en bieden we de best passende interventies waar dat nog niet het geval is.
vier voorwaarden voor succes training
rapportage soft skills ontwikkeling

Soft skills moeten hard zijn.

Zeker bij soft skills spreekt men al gauw in termen van identeit: “zij is onduidelijk”. Een normatieve en definitieve uitspraak.

Zonde! Zeker gezien het feit dat soft skills alleen maar belangrijker worden. Met Google in je broekzak en robotisering om de hoek, gaat het steeds minder over wat je kunt of weet en steeds meer over hoe je samenwerkt met collega’s en klanten.

Een veel correctere formulering is: “zij communiceert onduidelijk”. Objectief en vol perspectief. Want door de gewenste communicatieve skills precies te definieren en daar objectief op te meten, kan er gericht ontwikkeld worden. Zo blijf je weg van zachte, oordelende meningen.

Skills leer je door te doen.

Men maakt het weleens ingewikkelder, maar in de basis geldt voor soft skills: oefening baart kunst. Dat ervaren wij elke dag, maar wordt ook stevig ondersteund vanuit de wetenschap. Kijk naar de 10.000 uren regel van Ericsson, de leercirkel van Kolb en de principes van het breinleren. Volgens ons zijn te veel leerinterventies gericht op het cognitieve deel van de skills: weten hoe het moet en waarom het relevant is. De basis van al onze programma’s? Oefenen, oefenen, oefenen.

video role play tijdslijn

Een persoonlijk leerpad naar een gemeenschappelijk doel.

Als organisatie heb je een duidelijke ambitie. Samen stellen we vast waar je met jouw organisatie naar toe wilt, maar we laten iedere deelnemer daar op zijn eigen manier komen. Omdat iedereen zich op een andere manier verhoudt tot de vier voorwaarden én omdat iedereen qua vaardigheden op een ander niveau begint. Op basis van verschillende diagnostische instrumenten stellen we vast waar iemand staat en welke interventies passend zijn voor hem of haar. Om uiteindelijk gezamenlijk op dezelfde plek uit te komen.

Maatwerk is effectiever dan generiek.

De basale vaardigheden die nodig zijn voor het geven van feedback of voeren van klantgesprekken, zijn redelijk generiek. Toch zweren wij bij maatwerk. Voor de organisatie en voor de deelnemer.

Met maatwerk gaat de herkenbaarheid en validiteit van de assessments en trainingen omhoog, wat ten goede komt aan de leerbeleving. Onze maatwerkprogramma’s krijgen al gauw een vol punt hoger in de deelnemersreviews, met toelichting als: “dit komt heel dichtbij de dagelijkse praktijk”. En omdat de situatie direct herkenbaar is, is de relevantie van het programma voor de deelnemer onmiskenbaar.

Het citaat raakt ook direct aan misschien wel het belangrijkste punt: de transfer naar de dagelijkse praktijk. Door herkenbare maatwerksituaties wordt de deelnemer scherp op momenten die zich lenen om de nieuw verworven skill toe te passen.

maatwerk content training
virtual reality e-learning

Software: we weten nog niet half wat er mogelijk is.

E-learning is lange tijd niet meer geweest dan het lesboek vertaald naar een website. Die fase zijn we gelukkig al lange tijd voorbij. Maar we zijn er van overtuigd dat we pas aan het begin staan. We hebben al gezien hoe online videorollenspellen het ineens mogelijk maakten om alle medewerkers van een bedrijf te ontwikkelen, omdat de logistiek van een ontwikkeltraject drastisch versimpelde. En hoe deelnemers vaker, korter en gerichter kunnen oefenen met een meetbaar effect. In onze 'TrainTool Labs' zien we nu wat ontwikkelingen als kunstmatige intelligentie, HR analytics en VR teweeg kunnen brengen. We zijn pas net begonnen!

Het is goed om zo te oefenen en feedback te geven en te krijgen. Het feit dat ik kan terugkijken en zo vaak ik wil mijn oefening herhalen tot ik tevreden ben geeft ruimte en voldoening.

Student

Jezelf terugzien is leerzaam! Je komt toch anders over dan je vaak denkt. Mijn gevoel zegt me dat ik het nu onder de knie heb.

Gemeentemedewerker

Ik vond het een bijzonder goede manier om de theorie in de praktijk te brengen. Sommige zaken waren voor mij nog wat onduidelijk, maar door te oefenen werden deze inzichtelijk.

Bankmedewerker

Het is erg confronterend :), maar naarmate je meer oefeningen doet ga je steeds meer op de natuurlijke manier het gesprek aan. Daarbij leer je ook het belang van bijvoorbeeld empathie tonen.

Apotheker

Erg fijn om op deze manier te oefenen met gespreksvaardigheid. Op deze manier word je gedwongen alleen de relevante dingen te vertellen. Leuk en leerzaam!

Bankmedewerker

Ik vind het een erg leuk en effectief programma. Zeer leerrijk om concrete situaties zelf te moeten oefenen!

Student

Het is heel helpend om stap voor stap alle vragen te oefenen, terug te kunnen kijken en eventueel te verbeteren.

Bankmedewerker

Trainen is altijd goed en doen we te weinig. Met deze tool kunnen we vaker trainen, ook al is het kunstmatig. Beter zo, dan niet trainen of maar eens per jaar!

Manager

De zelfreflectie vind ik erg goed! De voorbereidingsoefeningen geven je feeling met wat te verwachten bij de volgende oefening. Ik vind het persoonlijk wel veel opnames.

Bankmedewerkster

Het is een fijne en laagdrempelige manier om te oefenen met bepaalde situaties. Daarnaast werden er handige tips gegeven en is het prettig dat je zelf kunt kiezen of je de voorbereiding doorneemt.

Student

Het is leerzaam en confronterend om jezelf zo terug te zien. De tool is efficiënt qua tijd en wat betreft het bepalen van je eigen moment.

Bankmedewerker

Goed om regelmatig bewust te zijn van hoe je communiceert naar de klant. Ook goed dat deze training een langere periode doorloopt.

Bankmedewerker

Het is allemaal duidelijk en de werkvorm is gemakkelijk. Wel zou ik het fijner vinden het ook nog toe te passen in het echt, met klasgenoten bijvoorbeeld!

Student

Het is een goede oefenmogelijkheid zonder druk, liever zou ik wel meer dialoog hebben.

Manager

We laten je graag zien hoe het werkt!

Plan een demo