Trainer gespreksvaardigheden met frisse ideeën

Training verder verbeteren

 • 32-40 uur per week
 • vanaf 1 september 2021
 • zelf trainingen geven én helpen innoveren
 • Reageer uiterlijk 30 augustus

 

 

Wil jij trainer worden bij het modernste trainingsbureau van Nederland? Om onze live trainingen nog verder te professionaliseren zijn we op zoek naar een Trainer Gespreksvaardigheden met frisse ideeën. Benieuwd wat onze ambities zijn en hoe jij daar een rol in kan spelen? Lees dan verder!

Wie zijn wij

Wij zijn Faculty of Skills, het modernste trainingsbureau van Nederland. Hier werk je met een enthousiaste groep mensen aan onze missie om professionals beter te laten communiceren.

Wat ga jij doen?

Allereerst zul je als Trainer Communicatieskills zelf diverse (gespreksvaardigheden)trainingen geven bij onze klanten.

Denk hierbij aan feedback geven, onderhandelen, situationeel leidinggeven, omgaan met weerstand, sales en klantcontact. Dit doe je voor een gevarieerd publiek: van verkoopmedewerkers bij een bouwmarkt, tot managers bij een bank. De trainingen zijn altijd onderdeel van een blended leertraject. Deelnemers volgen een uitgebreid online programma met theorie en veelvuldig oefenen via video rollenspellen in onze eigen innovatieve software TrainTool. Hierdoor start iedereen met een vergelijkbaar niveau in de live training en kun je als trainer sneller de verdieping opzoeken. De nadruk bij onze live trainingen ligt dus niet op het delen van kennis, maar op het motiveren van deelnemers, eventueel wegnemen van weerstand, het begeleiden van het groepsproces en natuurlijk het toepassen van vaardigheden in een echt gesprek. Het zelf uitvoeren van deze trainingen beslaat grofweg 50% van je tijd.

De andere 50% gaat over het verbeteren van onze dienstverlening op dit vlak. Ons doel is om de live trainingen nog innovatiever en efficiënter te maken dan ze nu al zijn. Daar ga jij, naast het geven van trainingen, ook een belangrijke rol in spelen. Je werkt samen met de Product Manager en Lead Learning Design om dit doel te bereiken. 

Tot slot ben jij het eerste aanspreekpunt voor de trainers die op zzp-basis voor ons werken. Je zorgt dat we genoeg diversiteit aan trainers kennen, je werkt de trainers in en zorgt dat de kwaliteit van onze live trainingen altijd hoog is.

Jij

 • De feedback na jouw trainingen gaat niet over de lekkere lunch, maar over je energie, professionaliteit en de innovatieve verfrissende werkvormen die naadloos aansluiten op het leerdoel en het online gedeelte van de training.

 • Je ziet jezelf meer als facilitator en/of coach tijdens een training, en minder als docent. Je creëert context, bewustwording en draagvlak voor het thema en je bespreekt eventuele weerstand. Je geeft opbouwende kritiek en zorgt voor een veilige sfeer.

 • Je houdt van vernieuwing, je bent inhoudelijk op de hoogte van verschillende gespreksmodellen en je vindt het leuk om nieuwe werkvormen uit te proberen.

 • Je bent technisch vaardig, en draait je hand niet om voor het gebruik van diverse online video tools of interactieve platforms zoals Mentimeter, Kahoot, Miro, etc.

 • Je hebt bij voorkeur enige ervaring als rollenspelacteur.Je kunt trainingen zowel in het Nederlands als in het Engels geven.

 • Je bent minimaal 4 dagen per week beschikbaar.

 • Je hebt zin om je aan te sluiten bij het vaste team van Faculty of Skills. Deze functie is niet freelance in te vullen.

Wat we bieden

We zijn continu bezig met het verbeteren van onze producten, diensten en onszelf. In korte tijd zijn wij uitgegroeid van een online tool tot een volwaardig trainingsbureau met diverse interventies en we zijn nog lang niet klaar! Hierdoor is er veel ruimte voor eigen ideeën en initiatieven. We zijn een gedreven, informele, maar bovenal gezellige organisatie. We bieden een vast dienstverband van 32 tot 40 uur per week. Het salaris wordt vastgesteld op basis van ervaring. Het gewenste startmoment is september 2021.

Faculty of Skills wil een inclusieve organisatie zijn die ruimte biedt aan iedereen. Naast kwaliteiten, talenten en motivatie brengt iedereen ook zijn/haar/hun leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee.

Enthousiast geworden?

Reageren kan tot uiterlijk 30 augustus 2021. Solliciteren kan door je cv, een motivatiebrief en een kort filmpje (max 1 minuut) waarin je jezelf voorstelt op te sturen naar rinke.perizonius@faculty.nl (de video ontvangen we graag via Google Drive, of als YouTube-link). Naast twee gesprekken maakt een capaciteitentest en het geven van een kleine training onderdeel uit van de selectieprocedure.

Over Faculty of Skills

Faculty of Skills is een trainingsbureau gespecialiseerd in het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden. We zijn ook de makers van TrainTool, een unieke tool waarmee je skills kunt oefenen in online video rollenspellen. Het is ons doel mensen op de werkvloer beter te laten communiceren. Met meer impact, doelgericht en in een fijne samenwerking met anderen.


Samen met onze klanten, universiteiten en andere partners ontwikkelen we de training die we zelf zouden willen volgen. Dat doen we van A tot Z: van de rollenspellen voor onze trainingsprogramma’s, tot de oefensoftware en onze innovatieve AI-toepassing Alix voor realtime coachfeedback.
Met 20.000 deelnemers in 2020 zijn we stiekem een van de grootste trainingsbureaus van Nederland. Maar wat ons vooral trots maakt is dat onze deelnemers blij worden van onze trainingen: 94% van de deelnemers is tevreden.


We werken al jaren samen met klanten als ABN AMRO, Aon, het RIVM, Nederlandse Spoorwegen, Praxis en het Rode Kruis. Daarnaast werken we voor zowel Nederlandse als onderwijsinstellingen. Onze projecten vallen regelmatig in de prijzen, zoals bij de prestigieuze Learning Technologies Awards. Ons team is een groep van ca. 25 hoogopgeleide, gemotiveerde mensen en een flexibele schil van ca. 50 personen. We zoeken continue naar de beste balans tussen thuis- en op kantoor werken.
Faculty of Skills draagt het keurmerk van beroepsorganisatie NRTO, is ISO 27001 gecertificeerd en een Certified B Corporation.

Geplaatst op: 21 juni 2021

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.