Veelgestelde vragen over TrainTool in het onderwijs

Met ervaring op tientallen universiteiten, hogescholen en mbo's in binnen- en buitenland weten we inmiddels wat onderwijsmakers en docenten willen weten over TrainTool. Staat jouw vraag er niet bij? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Als docent aan de slag met TrainTool

TrainTool als onderdeel van het curriculum

Dat kan zeker en veel docenten doen dit ook. Het kost je wat tijd en energie, maar het voordeel is dat je het programma geheel naar eigen wens kan ontwikkelen. Onze projectmanager helpt je in een aantal workshops op weg door de TrainTool-omgeving te laten zien en geeft tips voor het schrijven van content en scripts voor de video’s. Je kunt de productie van een maatwerkprogramma ook aan ons uitbesteden, of kiezen voor een training uit de Faculty Library

In TrainTool bepaal je als docent zelf hoeveel feedback je de studenten geeft, en daarmee de hoeveelheid tijd die je investeert. De meeste docenten geven aan dat ze door inzet van TrainTool minder tijd kwijt zijn aan bijvoorbeeld het nakijken van reflectieverslagen of individuele begeleiding van studenten, omdat ze deze onderdelen deels vervangen met TrainTool.

Jazeker, TrainTool bevat twee type rollenspellen: om te oefenen en te kunnen toetsen. In oefenrollenspellen hebben studenten een ongelimiteerd aantal pogingen om de oefeningen opnieuw te doen. In toetsrollenspellen hebben studenten slechts twee pogingen op de oefening te voltooien. De tweede poging wordt automatisch opgeslagen en optioneel direct naar de docent verstuurd voor feedback.

Ja, als docent krijg je toegang tot de admin-omgeving van TrainTool. In deze omgeving kun je bijvoorbeeld bijhouden of studenten op schema lopen, welke studenten je een reminder moet sturen en welke studenten het programma hebben afgerond. Ook zie je hier de reviews van studenten, hoe vaak ze elkaar feedback hebben gegeven en nog veel meer handige informatie. 

Deelnemers kunnen na elke oefening feedback vragen aan medestudenten, dit gebeurt dus op initiatief van de student. Vaak worden er feedbackgroepjes gemaakt van drie of vier studenten, met wie je afspreekt om elkaar feedback te geven. Je kunt als docent ook feedback geven. Dan wordt de video, nadat de student deze opslaat, automatisch naar de docent verstuurd.

Ondersteuning

De eerste stap is contact opnemen met een van onze consultants. We kijken samen wat precies je vraag is, welke vaardigheden er in het programma moeten voorkomen en door hoeveel studenten het gebruikt gaat worden. Dan zoeken we naar de best passende optie, je kan een programma kiezen uit de Faculty Library, zelf een programma ontwikkelen of een programma laten ontwikkelen door ons. Lees hier meer over de opties. 

Zowel onze consultants als projectmanagers helpen je om TrainTool succesvol in te zetten. Vooraf bespreek je met onze consultants de verschillende opties voor de inzet van TrainTool. Zij maken een offerte op basis van jouw wensen en de projectmanager helpt je met verdere implementatie, maakt je wegwijs in alle omgevingen en is altijd beschikbaar voor vragen en tips. We evalueren tussentijds door rapportages te sturen over de voortgang en het succes van het programma, en wanneer het programma is afgerond. Ook organiseren we bijeenkomsten voor vakgenoten bij andere organisaties waarin jullie ervaringen kunnen uitwisselen en van elkaar kunnen leren.

Als je tegen een technisch probleem aanloopt kan je contact opnemen met onze supportafdeling via de chat, mail support@traintool.com of telefoon (030-8906555). We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur.

Tarieven

Het hangt er vanaf hoe je TrainTool inzet wat het precies kost. De instelling kan de kosten dragen, maar in sommige gevallen betalen de studenten zelf de kosten voor het gebruik van TrainTool. Meer informatie hierover vind je op onze pagina over tarieven. Of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Je hebt licenties nodig om toegang te krijgen tot TrainTool. Licenties schaf je aan per persoon, of per persoon per training. Een deelnemerslicentie geeft je de mogelijkheid om een training te volgen in TrainTool (voor studenten). De andere omgevingen, zoals de admin omgeving en de coach omgeving zijn bedoeld voor docenten en gratis toegankelijk wanneer je aan de slag gaat met TrainTool in jouw onderwijs.

Download de brochure met alle informatie op een rij

Edu TrainTool Brochure Laat je gegevens achter en we sturen je de brochure met alle informatie. Je kunt het formulier ook gebruiken om direct een vraag te stellen. We werken samen met vrijwel alle universiteiten in Nederland, de meeste hogescholen en steeds meer mbo's. De kans is dus groot dat we ook al actief zijn in jouw organisatie. We verbinden je graag.