<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1673091929575320&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
smart video role play

Regelmatig kort oefenen

In enkele minuten doorloopt men een levensechte situatie. Neemt zichzelf op, reflecteert, oefent nog eens en deelt.

Onafhankelijk van plaats en tijd

Bespaar kosten en tijd door online rollenspellen aan te bieden aan je deelnemers, overal beschikbaar via de app.

Uniek inzicht in ieders niveau

Zelfbeoordeling en testen zorgen dat je altijd weet welk niveau de deelnemer heeft op iedere vaardigheid.

Snel aan de slag met relevante content

Of je nu gebruik maakt van onze groeiende bibliotheek of ons content laat ontwikkelen: in een handomdraai staat een unieke training klaar.

Het leidende platform voor het online ontwikkelen & meten van communicatieve vaardigheden.

smart video role play app

Videorollenspellen

Bewezen didactisch model: afkijken, begrijpen, oefenen, reflecteren, delen.

Onze videorollenspellen zijn gebaseerd op de bevindingen van onder anderen Kolb, Ericsson en vooral tienduizenden deelnemers. Goed communiceren is een kwestie van oefenen. Iedere Role Play bestaat daarom uit een voorbereiding met voorbeeld en theorie, een korte gesprekssituatie waarop de deelnemer reageert en een zelfcheck. Die laatste helpt om te reflecteren, waarna onbeperkt opnieuw kan worden opgenomen. Een succesvolle oefening wordt gedeeld met de coach of manager en eventueel vrienden of collega’s voor feedback.

video role play camera
video role play tijdslijn

Tijdlijnen & push-notificaties

Ontwikkeling en borging als continu proces.

Vaardigheidsontwikkeling wordt een continu proces door deelnemers iedere week een aantal Role Plays te sturen. Met een push-notificatie op hun smartphone of tablet worden ze direct geattendeerd op de nieuwe oefening. Die kan op elk moment van de dag worden gedaan in een eigen veilige omgeving. Daardoor worden vaardigheden constant geborgd en zijn ze altijd up to date. Naast complete programma's worden videorollenspellen dan ook vaak ingezet in een blended training.

Skills dashboard

Uniek inzicht in het niveau van communicatieve vaardigheden.

Trainen is geen doel op zichzelf. Het gaat erom dat men uiteindelijk de vaardigheid echt beheerst. Daarom wordt met tussentijdse meetoefeningen continu gecheckt op welk niveau de deelnemer zit en kan hij of zij zelf bepalen welke oefeningen relevant zijn. Uitgebreide rapportagemogelijkheden geven inzicht in de voortgang en ontwikkelpotentie.

rapportage soft skills ontwikkeling
video role play feedback

Coaching en feedback

Verzamel en vergelijk de mening van anderen.

Hoe vaak krijgt iemand nu echt persoonlijke feedback op zijn of haar communicatieve vaardigheden? Via TrainTool worden deelnemers in staat gesteld op een veilige manier oefeningen te delen met coaches, collega’s en/of vrienden. Bovendien kunnen ze feedback direct vergelijken met hoe ze zichzelf beoordeelden. Dat maakt het leren leuker en biedt enorm veel inzicht.

Multi-device

Anytime, anywhere, any device.

Vaardigheden worden het best aangeleerd door ze vaker, korter en gespreid over de tijd te oefenen. Als een geïntegreerd onderdeel van het dagelijks leven dus. Daarom is TrainTool beschikbaar voor Apple en Android smartphones en tablets en worden deze in meer dan 50% van de gevallen gebruikt.

multi-device- traintool
Het is goed om zo te oefenen en feedback te geven en te krijgen. Het feit dat ik kan terugkijken en zo vaak ik wil mijn oefening herhalen tot ik tevreden ben geeft ruimte en voldoening.

Student

Jezelf terugzien is leerzaam! Je komt toch anders over dan je vaak denkt. Mijn gevoel zegt me dat ik het nu onder de knie heb.

Gemeentemedewerker

Ik vond het een bijzonder goede manier om de theorie in de praktijk te brengen. Sommige zaken waren voor mij nog wat onduidelijk, maar door te oefenen werden deze inzichtelijk.

Bankmedewerker

Het is erg confronterend :), maar naarmate je meer oefeningen doet ga je steeds meer op de natuurlijke manier het gesprek aan. Daarbij leer je ook het belang van bijvoorbeeld empathie tonen.

Apotheker

Erg fijn om op deze manier te oefenen met gespreksvaardigheid. Op deze manier word je gedwongen alleen de relevante dingen te vertellen. Leuk en leerzaam!

Bankmedewerker

Ik vind het een erg leuk en effectief programma. Zeer leerrijk om concrete situaties zelf te moeten oefenen!

Student

Het is heel helpend om stap voor stap alle vragen te oefenen, terug te kunnen kijken en eventueel te verbeteren.

Bankmedewerker

Trainen is altijd goed en doen we te weinig. Met deze tool kunnen we vaker trainen, ook al is het kunstmatig. Beter zo, dan niet trainen of maar eens per jaar!

Manager

De zelfreflectie vind ik erg goed! De voorbereidingsoefeningen geven je feeling met wat te verwachten bij de volgende oefening. Ik vind het persoonlijk wel veel opnames.

Bankmedewerkster

Het is een fijne en laagdrempelige manier om te oefenen met bepaalde situaties. Daarnaast werden er handige tips gegeven en is het prettig dat je zelf kunt kiezen of je de voorbereiding doorneemt.

Student

Het is leerzaam en confronterend om jezelf zo terug te zien. De tool is efficiënt qua tijd en wat betreft het bepalen van je eigen moment.

Bankmedewerker

Goed om regelmatig bewust te zijn van hoe je communiceert naar de klant. Ook goed dat deze training een langere periode doorloopt.

Bankmedewerker

Het is allemaal duidelijk en de werkvorm is gemakkelijk. Wel zou ik het fijner vinden het ook nog toe te passen in het echt, met klasgenoten bijvoorbeeld!

Student

Het is een goede oefenmogelijkheid zonder druk, liever zou ik wel meer dialoog hebben.

Manager

We laten je graag zien hoe het werkt!

Plan een demo