Interculturele communicatie

Wereldburgers: soepele communicatie met iedereen

 
 
 
 

In het kort

  • kun je effectief samenwerken met mensen uit verschillende culturen
  • kun je herkennen hoe mensen op verschillende manieren communiceren en kun je je stijl hierop aanpassen
  • kun je vanuit een ander kader redeneren en reageren door je nieuwsgierig op te stellen

Informatie aanvragen

De kracht van verschillen

Uit onderzoek blijkt dat organisaties met een grote culturele diversiteit beter presteren in een snel veranderende omgeving. Deze organisaties werken creatiever en innoveren sneller. Samenwerken met mensen uit andere culturen brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Iedere cultuur heeft zijn eigen normen en waarden die de onderlinge communicatie beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan verschillende manieren van onderhandelen, of hoe je op elkaar reageert in een sterk hiërarchische of juist platte organisatie.

Gelukkig zijn deze verschillen goed te overbruggen, door je nieuwsgierig op te stellen, het bespreekbaar maken als je ‘ander’ gedrag ervaart of waarneemt en je communicatiestijl aan te passen.

In deze training krijg je deze vaardigheden onder de knie, zodat je met iedereen soepel kunt samenwerken en kunt profiteren van de voordelen van multiculturele teams.

Na afloop van de training:

  • weet je hoe je structuur aanbrengt in je verhaal.
  • hoe je de aandacht van je publiek vasthoudt
  • hoe je je introductie onvergetelijk maakt

Jouw coach

Deze training volg je individueel, maar niet alleen. Je wordt direct bij de start in contact gebracht met jouw persoonlijke coach die je door het programma heen helpt. Je begint met een telefonisch intakegesprek met hem of haar, waarin jullie samen vaststellen waar je precies aan gaat werken en hoe je dat de komende weken gaan doen.

 

TrainTool

Om je vaardigheden te ontwikkelen maak je gebruik van TrainTool. Dat is een innovatieve tool die je kunt gebruiken op je eigen laptop, smartphone of tablet. Op meerdere momenten gedurende een aantal weken ga je in video rollenspellen reageren op situaties. Je neemt jezelf op, kijkt je beelden terug en je coach geeft feedback op jouw video’s. Zo kun je echt goed oefenen met de vaardigheden.

 

Live roleplay

Als je het gevoel hebt dat je de vaardigheden onder de knie hebt, plan je een live online roleplay in. Dat is een live rollenspel met een acteur via een videoverbinding. Zo kun je heel realistisch oefenen met een situatie die je lastig vindt. Dit wordt een uitdagend, maar heel leerzaam gesprek. Natuurlijk krijg je feedback, tips en adviezen van je coach. Ook bespreken jullie hoe je in de praktijk gaat oefenen.

 

Follow-up

Om ervoor te zorgen dat je je nieuwe vaardigheden ook echt gaat toepassen, neemt je coach na een aantal weken nog eens contact met je op om te horen hoe het gaat.

 

Praktisch

  • Tijdsduur: 4 uur verspreid over 2-4 weken
  • Locatie: waar het jou uitkomt
  • Benodigdheden: computer met webcam, tablet of smartphone

Meer weten?

Neem contact op voor meer informatie. 

Neem contact op