Training presenteren voor professionals

Zet je het publiek op het puntje van de stoel

 
 

In het kort

  • leer je hoe je over elk onderwerp een interessante presentatie kan geven
  • ontdek hoe je kunt inspelen op het niveau en het gevoel van je publiek.
  • met actieve begeleiding van je eigen coach
  • training in de innovatieve en prijswinnende software TrainTool

Informatie aanvragen

Presentatietraining

Voor de meeste mensen is het geven van een presentatie best spannend. Zeker als er veel vanaf hangt. Je wil dat je verhaal overtuigend overkomt, dat je publiek het interessant vindt en dat je je ontspannen en zelfverzekerd voelt.

Een overtuigend verhaal begint bij een duidelijke structuur, zodat het goed te volgen is en iedereen de aandacht kan vasthouden. Maar dan ben je er nog niet. De invulling van de verschillende onderdelen kan je presentatie maken of breken. Hoe zorg je bijvoorbeeld voor een ijzersterke introductie? Hoe leg je op een natuurlijke manier contact met je publiek? Hoe zorg je ervoor dat je perfect aansluit op het niveau van je toehoorders?

In deze training ga je aan de slag met deze en meer aspecten bij het maken, voorbereiden en geven van een zakelijke presentatie. En het blijft niet bij het uitwerken op papier alleen, je gaat levensecht oefenen.

Na afloop van de training:

  • weet je hoe je structuur aanbrengt in je verhaal.
  • hoe je de aandacht van je publiek vasthoudt
  • hoe je je introductie onvergetelijk maakt

Jouw coach

Deze training volg je individueel, maar niet alleen. Je wordt direct bij de start in contact gebracht met jouw persoonlijke coach die je door het programma heen helpt. Je begint met een telefonisch intakegesprek met hem of haar, waarin jullie samen vaststellen waar je precies aan gaat werken en hoe je dat de komende weken gaan doen.

 

TrainTool

Om je vaardigheden te ontwikkelen maak je gebruik van TrainTool. Dat is een innovatieve tool die je kunt gebruiken op je eigen laptop, smartphone of tablet. Op meerdere momenten gedurende een aantal weken ga je in video rollenspellen reageren op situaties. Je neemt jezelf op, kijkt je beelden terug en je coach geeft feedback op jouw video’s. Zo kun je echt goed oefenen met de vaardigheden.

 

Live roleplay

Als je het gevoel hebt dat je de vaardigheden onder de knie hebt, plan je een live online roleplay in. Dat is een live rollenspel met een acteur via een videoverbinding. Zo kun je heel realistisch oefenen met een situatie die je lastig vindt. Dit wordt een uitdagend, maar heel leerzaam gesprek. Natuurlijk krijg je feedback, tips en adviezen van je coach. Ook bespreken jullie hoe je in de praktijk gaat oefenen.

 

Follow-up

Om ervoor te zorgen dat je je nieuwe vaardigheden ook echt gaat toepassen, neemt je coach na een aantal weken nog eens contact met je op om te horen hoe het gaat.

 

Praktisch

  • Tijdsduur: 4 uur verspreid over 2-4 weken
  • Locatie: waar het jou uitkomt
  • Benodigdheden: computer met webcam, tablet of smartphone

Meer weten?

Neem contact op voor meer informatie. 

Neem contact op