Teamlead projectmanagement

Tijdelijk - 5 maanden

 • freelance te vervullen, of met een tijdelijk contract
 • vervanging zwangerschapsverlof
 • 28-32 uur per week
 • Reageer uiterlijk 9 augustus

We zijn op zoek naar tijdelijke vervanging (i.v.m. zwangerschapsverlof) voor de teamlead van het projectmanagementteam voor onze corporate klanten. Heb jij ervaring met het aansturen van teams en vind je het leuk om dit enthousiaste, frisse team onder je hoede te nemen? Lees dan snel verder!

Wie zijn wij

Wij zijn Faculty of Skills, het modernste trainingsbureau. Hier werk je met een enthousiaste groep mensen aan onze missie om professionals beter te laten communiceren.

Wat ga jij doen?

Als teamlead projectmanagement ben je verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met het succesvol leveren van trainingen aan onze (corporate) klanten. Het team dat jij aanstuurt bestaat uit 4 projectmanagers, 2 junior projectmanagers, de (nieuwe) communicatie trainer en een pool van freelance coaches. Het is een team met uiteenlopende ervaringsniveaus, waardoor de behoeften voor ondersteuning en advies erg kunnen verschillen. Daarom is het belangrijk dat je je leiderschapsstijl kunt aanpassen aan degene die tegenover je zit.

Je bent verantwoordelijk voor de capaciteitsplanning van het team, je houdt overzicht over alle lopende projecten en je ondersteunt het team bij hun persoonlijke ontwikkeling. Dit doe je door regelmatig contact te hebben met alle teamleden. Tijdens deze meetings bespreek je hoe het gaat (persoonlijke ontwikkeling), je loopt de projecten langs, geeft (on)gevraagd advies en sluit indien nodig aan bij klantgesprekken. Je zorgt ook dat verschillende interne projecten, gericht op bijvoorbeeld efficiënter samenwerken en het verbeteren van onze dienstverlening, goed worden gedefinieerd en op tijd worden uitgevoerd.

Daarnaast onderhoud je het contact met onze freelance coaches en trainers. Je zorgt dat de kwaliteit van de feedback op orde is door kwaliteitschecks te doen en te evalueren met coaches of trainers na belangrijke opdrachten. Indien nodig neem je nieuwe freelancers aan en werk je deze in op specifieke klantprojecten.

Tot slot overleg je regelmatig met de salesmanager (aan wie jij rapporteert), de manager van onze studio (waar de trainingen worden ontwikkeld) en je salescollega’s, om ervoor te zorgen dat elk project een succes wordt.

Jij:

 • Hebt ervaring in het aansturen van teams.
 • Haalt energie uit het begeleiden en ondersteunen van de mensen in je team en doet dit op een constructieve, empathische manier.
 • Herkent jezelf in een coachende leiderschapsstijl, maar je kunt ook sturend zijn waar nodig.
 • Bent zelfstandig en vindt snel je draai in een nieuwe organisatie.
 • Hebt ervaring met projectmanagement, omdat je in een vorige rol projectmanager was of een team projectmanagers hebt aangestuurd.
 • Kan goed overzicht houden en hoofd- en bijzaken onderscheiden, prioriteiten stellen en hier duidelijk over communiceren.
 • Hebt affiniteit met onze missie; zoveel mogelijk mensen helpen betere gesprekken te voeren.
 • Hebt een positieve instelling en vindt het (net als je team) leuk om processen en de samenwerking nog beter of efficiënter in te richten.

Wat we bieden

Je kunt bij ons rekenen op veel eigen verantwoordelijkheid in een gezellig en betrokken team. Het salaris wordt vastgesteld afhankelijk van ervaring en het samenwerkingsverband (tijdelijk contract of inhuur - zzp).

Faculty of Skills wil een inclusieve organisatie zijn die ruimte biedt aan iedereen. Naast kwaliteiten, talenten en motivatie brengt iedereen ook zijn/haar/hun leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee.

Enthousiast geworden?

Reageren kan tot uiterlijk 9 augustus 2021. Deze functie vervul je vanaf eind september tot ongeveer half februari. Het is zowel mogelijk om deze functie op zzp-basis in te vullen, als via een tijdelijk contract. Wil je solliciteren? Stuur je cv en een motivatiebrief naar rinke.perizonius@faculty.nl. Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je bij Marieke Kleinloog terecht (marieke.kleinloog@faculty.nl). Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Over Faculty of Skills

Faculty of Skills is een trainingsbureau gespecialiseerd in het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden. We zijn ook de makers van TrainTool, een unieke tool waarmee je skills kunt oefenen in online video rollenspellen. Het is ons doel mensen op de werkvloer beter te laten communiceren. Met meer impact, doelgericht en in een fijne samenwerking met anderen. Samen met onze klanten, universiteiten en andere partners ontwikkelen we de training die we zelf zouden willen volgen. Dat doen we van A tot Z: van de rollenspellen voor onze trainingsprogramma’s, tot de oefensoftware en onze innovatieve AI-toepassing Alix voor realtime coachfeedback.
Met 20.000 deelnemers in 2020 zijn we stiekem een van de grootste trainingsbureaus van Nederland. Maar wat ons vooral trots maakt is dat onze deelnemers blij worden van onze trainingen: 94% van de deelnemers is tevreden.

We werken al jaren samen met klanten als ABN AMRO, Aon, het RIVM, Nederlandse Spoorwegen, Praxis en het Rode Kruis. Daarnaast werken we voor zowel Nederlandse als onderwijsinstellingen. Onze projecten vallen regelmatig in de prijzen, zoals bij de prestigieuze Learning Technologies Awards. Ons team is een groep van ca. 25 hoogopgeleide, gemotiveerde mensen en een flexibele schil van ca. 50 personen. We zoeken continue naar de beste balans tussen thuis- en op kantoor werken.
Faculty of Skills draagt het keurmerk van beroepsorganisatie NRTO, is ISO 27001 gecertificeerd en een Certified B Corporation.

Geplaatst op: 20 juli 2021

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.