bcorp-banner-gobeyond

Ondernemerschap voor een betere wereld.

Section Shape Image

Om grote problemen op het gebied van klimaat en sociale ongelijkheid op te lossen, hebben we iedereen nodig; overheid, burgers en juist ook bedrijven. Bedrijven kunnen sneller beslissen dan de overheid en besteden meer geld dan burgers. Wat wij beslissen en waar we ons geld aan uitgeven, maakt uit.

Faculty of Skills wil op een positieve manier impact hebben op onze klanten, deelnemers aan trainingen, medewerkers en de gemeenschap waarin we actief zijn. Dat doen we onder andere door de keuzes voor leveranciers en samenwerkingspartners, bij de werving van nieuwe medewerkers en door onze trainingen toegankelijk en herkenbaar te maken voor iedereen.

Je mag ons daarop aanspreken.

2018-B-Corp-Logo-Black-S
Shape Image One
Shape Image One
Shape Image One
Shape Image One

B Corporation

Section Shape Image

Faculty of Skills is een certified B Corporation. We zijn daarmee onderdeel van een wereldwijd netwerk van bedrijven die de kracht van het ondernemerschap inzetten om bij te dragen aan een meer inclusieve en duurzame economie.

In goed gezelschap

Wereldwijd zijn er een kleine 4000 gecertificeerde B Corps, waarvan zo’n 100 bedrijven in Nederland. Bedrijven als Ben & Jerry’s, Patagonia en Rituals zijn een B Corp. In Nederland zijn dat bijvoorbeeld Yoghurt Barn en Auping, maar ook een digitale dienstverlener als WeTransfer. B Corp is een keurmerk dat namelijk niet alleen gaat over het product zelf, zoals bijvoorbeeld Fairtrade, maar dat gaat over de hele organisatie.

Shape Image One
Shape Image One
Shape Image One
Shape Image One

Een B Corp word je niet zomaar

Section Shape Image

Om voor het keurmerk in aanmerking te komen moet je aantoonbaar goed werk verrichten als het gaat om zorgen voor je personeel, je klanten, de gemeenschap en het milieu, en je bedrijfsvoering moet eerlijk en transparant zijn. Om dat te bewijzen wordt een uitgebreid assessment afgenomen dat maximaal drie jaar geldig is. De resultaten van dat assessment zijn voor iedereen openbaar. 

Bekijk assessment

Shape Image One
Shape Image One
Shape Image One
Shape Image One