Innovatie in het vaardighedenonderwijs: bekijk het webinar

Geschreven door Henrieke Graven | 5 april 2023

In de TrainTool MeetUp 'Innovatie in het vaardighedenonderwijs' loodste Faculty of Skills-oprichter Peter van der Reijden de kijkers langs de nieuwste technologieën. Je kunt het webinar terugkijken en direct aan de slag met deze 4 suggesties voor meer innovatie in je vaardighedenonderwijs. 

 

1. Start met een gratis pilot 

Begin bij het begin: als je als docent nog niet met TrainTool werkt kun je het uitproberen met een gratis pilot in jouw lessen. TrainTool is een online tool waarmee studenten communicatieve vaardigheden oefenen in video-rollenspellen. 

Lees meer over TrainTool in het onderwijs

Of vraag direct een demo aan.

 

2. Maak kennis met Alix

Het leereffect van de video-rollenspellen staat of valt met feedback aan de studenten op wat ze laten zien. Een belangrijke, maar ook tijdrovende klus voor de docent. Gelukkig kunnen we die feedback automatiseren met behulp van Alix, de AI-coach. In de video zie je hoe het werkt.

 

 

Kijk hier het hele webinar terug

 

3. Bepaal of branching roleplays bij jouw onderwijs passen

In het webinar vertelde Peter ook over branching roleplays: rollenspellen die een ander verloop kennen afhankelijk van het antwoord van de student. Daardoor kun je de student laten ervaren wat er gebeurt als hij of zij een minder passend antwoord geeft. 

In de video zie je hoe dat werkt op de opleiding tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

 

 

4. Aan de slag met ChatGPT: denk met ons mee

Uiteraard zitten ook wij niet stil en zijn we aan het onderzoeken wat we zouden kunnen doen met ChatGPT in TrainTool. Tijdens het webinar schetste Peter een opzet van een van de mogelijkheden. 

 

 

Klinkt interessant? We vinden het erg interessant als docenten met ons mee willen denken over de verder ontwikkeling hiervan. Stuur ons een e-mail als je belangstelling hebt.