Leaders

faculty-kickoff-event

Je dagelijkse werkcontext als leidinggevende is op zijn zachtst gezegd uitdagend. En ja, dat stond in de vacature. Of je manager heeft je er vooraf op gewezen. Maar jij gaat een uitdaging niet uit de weg. 

En dan kom je erachter dat leidinggeven aan mensen met tien jaar meer ervaring dan jij inderdaad ingewikkeld is. Spannender dan je verwachtte. Misschien was je eerst onderdeel van de club en ben je nu opeens de ‘baas’ van diezelfde collega’s. Of andere leidinggevenden in dezelfde positie als jij blijven jou zien als ‘het jonkie’. Ze nemen je niet altijd serieus. 

Gelukkig hoeven we allang geen 45+ te zijn voor een leidinggevende functie. Het gaat véél meer om wat we kunnen. Om het ontwikkelen van skills en het najagen van onze ambities. En misschien heeft jouw baas jouw talenten gezien en vindt hij jou de ideale persoon voor deze positie. 

En tóch heb je soms het gevoel dat je maar wat doet. Hoe ben je een goede leidinggevende? Welke vaardigheden horen daarbij? Daar komen wij om de hoek kijken. Wij helpen jou de leider te worden die jij wil zijn.

Wat je moet kunnen

Hoe heerlijk zou een afvinklijstje met leadership skills zijn? Dat je precies weet waar je aan moet werken als perfecte leidinggevende. Afwerken en klaar. Spoiler: zo werkt het niet. 

Natuurlijk zijn er goed onderbouwde best practices, maar sluiten die aan bij wat JIJ nodig hebt? Bij jouw persoonlijke wensen en dagelijkse werkstruggles als jonge leidinggevende?
Grote kans van niet. 

 

lizaklein cirkelWaarom je zou trainen bij Faculty of Skills?

Omdat je alleen hier wordt bijgestaan door je eigen privé trainer.

Zo werkt het

 

Voorbeeldtrajecten

section-title-shape-1
Wij helpen je ontdekken welke skills voor jóu het verschil maken. En die variëren dus per persoon, werksituatie en ervaring.
Bekijk de voorbeeldtrajecten hieronder voor een idee hoe we samen aan de slag gaan. 

 • Starten in een nieuw team als jonge leidinggevende? Héél tof, maar ook een tikkie overweldigend. In één keer verantwoordelijk voor een team. En dan niet alleen de mensen, maar ook voor de resultaten. Natuurlijk ben ik voorbereid op de rol, maar het voelt ook alsof ik in het diepe wordt gegooid. Hoe ga ik dit invullen zoals ik wil? Als teamleden meteen bij me komen met allerlei vragen waar ik het antwoord nog niet op heb? Ik besef dat er meer komt kijken bij leidinggeven en dat wat hulp daarbij als geroepen komt. De volgende skills helpen me een eind op weg. 

  Feedback geven en ontvangen
  Luisteren en begrijpen
  Situationeel leidinggeven

  Optie nemen of inschrijven | Hoe het werkt

 • Als leidinggevende stuur ik het team. Ik wil mijn mensen dus meenemen in mijn ideeën en ze motiveren om met elkaar aan de slag te gaan. Soms loopt het niet zo lekker en moet ik iemand aanspreken op negatief gedrag. Andere lastige gesprekken horen er ook bij. Salarisonderhandeling bijvoorbeeld of ik moet één van m’n medewerkers vertellen dat het contract niet wordt verlengd. Samen met Faculty heb ik onderzocht dat dit programma mij gaat helpen: 

  Feedback geven en ontvangen
  Omgaan met weerstand
  Beïnvloeden

  Optie nemen of inschrijven | Hoe het werkt

 • Ik vind het als leidinggevende belangrijk dat medewerkers lekker in hun vel zitten. Dat ze hun werk goed kunnen doen en er plezier in hebben. Ik begeleid ze daarom bij hun persoonlijke ontwikkeling, maar zorg er wel voor dat niet al het werk op mijn bordje belandt. Met slimme begeleiding geloof ik dat iemand zelfstandig weer door kan met een project. ‘People management skills’ maken hierin voor mij het verschil. Ik wil daarin blijven groeien om het beste in mijn medewerkers naar boven te halen. 

  Coachend leidinggeven
  Luisteren en begrijpen
  Perspectiefgesprekken voeren

  Optie nemen of inschrijven | Hoe het werkt

 

 

Waar je voor betaalt

section-title-shape-1

In het kort

Voor € 990,- exclusief BTW krijg je

Trainingsdag 1: Utrecht, 9:30 - 16:00, grote groep, 4 workshops 

4 privé trainingen: Online, 4x30 minuten met jouw privé trainer

Onbeperkt online modules die horen bij jouw persoonlijke trainingsplan, met slimme video rollenspellen én feedback van een AI coach

On-the-job opdrachten om alles in de praktijk te brengen 

Trainingsdag 2: Utrecht, 13:00 - 16:00, kleine groep, afsluiting & viering

Liever 8 privé trainingen? Kies dan voor Executive en betaal € 1.650.

 

In het lang

faculty-stap2-sneller-groeien-1


1.472 mensen gingen je voor

Reviews.

section-title-shape-1

9/10

Ik mocht als beginnend teammanager een aantal sessies volgen voor o.a. hoe voer je een slecht nieuws gesprek, coachend leiding geven. Aan de hand van een intro gesprek wordt er een coach aan je gekoppeld en daar ga je mee aan de slag. Je krijgt duidelijke uitleg, je gaat de theorie oefenen via het systeem en natuurlijk in de praktijk die je later weer gaat bespreken. Je krijgt handvaten om je goed te helpen in bepaalde gesprekken. Ik heb het als zeer plezierig ervaren.

Agda Kok

Leader

9/10

Ik vond Christiaan een zeer prettige coach die me veel geleerd heeft over beginnend leiderschap, hoe krijg je een team in beweging? slecht nieuws gesprekken voeren, omgaan met weerstand etc. Het was heel fijn om zelf te kunnen oefenen met filmpjes, en daarop ook feedback te ontvangen. Dank voor deze leerzame ervaring.

Marloes de Noord

Leader