NL leert door

Zo haal je alles uit je (gratis!) NL leert door training

Geschreven door Henrieke Graven | 14 juli 2021

Na de zomer uitgerust, opgeladen én met een voorsprong weer aan het werk? Maak gebruik van de stille weken in de zomer en grijp je kans om nog te profiteren van NL leert door. Honderden mensen gingen je al voor en hebben hun future skills een update gegeven. Op basis van hun ervaringen hebben we 5 tips voor je op een rij gezet om het maximale te halen uit je gratis online skillstraining bij Faculty of Skills.

Oké, nog heel even. NL leert door, wat is dat ook alweer?

NL leert door is een regeling van de overheid waarmee iedereen in Nederland een gratis training kan volgen. Het is namelijk belangrijk om altijd te blijven leren en op die manier klaar te zijn voor wat de toekomst dan ook brengt. Of je nou een baan hebt, even thuis zit, of nog een andere situatie hebt, iedereen mag meedoen. Je hebt een burgerservicenummer nodig en moet een kopietje van je ID-bewijs uploaden, dat is eigenlijk alles. Wij krijgen subsidie van de overheid om jou die training gratis aan te bieden. Normaal kost het € 675, dus het is serieus een goede deal. 

Zo haal je alles uit je (GRATIS!) NL leert door training

Tip 1: Kies een training die jou aanspreekt en uitdaagt

We stellen 10 verschillende trainingen beschikbaar. Ze gaan allemaal over communicatieve vaardigheden. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat de manier waarop je communiceert met anderen een supergrote impact heeft op hoe succesvol je bent. Wat er ook gebeurt met je baan in de toekomst, als jij goed kunt samenwerken en praten met anderen blijf je altijd waardevol op de arbeidsmarkt.

Welke training je kiest is aan jou, maar we kunnen je wel wat op weg helpen.

Je vindt alle trainingen hier.

Tip 2: Schrijf je op tijd in

Aan al het goede komt een eind, zo ook aan deze regeling. We raden je aan je snel in te schrijven, dan weet je zeker dat je niet achter het net vist. Inschrijven kan volledig online en is zo gepiept.

Tip 3: Plan je trainingsmomenten (en hou je daar aan)

Als je aanmelding goed is binnengekomen ontvang je een bevestiging per mail. Daarin wordt uitgelegd hoe het hele programma eruit ziet. Wat je nu vast moet weten: je kunt de momenten waarop je gaat oefenen en de videogesprekken met je coach zelf inplannen. Maak wekelijks wat ruimte in je agenda om een paar rollenspellen te doen. Als je begonnen bent is het fijn om de vaart er een beetje in te houden, anders ben je aan het einde alles weer vergeten wat je aan het begin geleerd hebt. En dat wil je niet, want na het oefenen ga je een live online roleplay doen met een acteur. Daar gaat de volgende tip ook over.

Tip 4: Reserveer wat extra tijd voor je live online roleplay

Het eerste deel van de training wordt afgesloten met een live online roleplay. Daarin oefen je in een videogesprek met een professionele acteur de skills die je geleerd hebt. Dus als je bijvoorbeeld gekozen hebt voor een training Onderhandelen volgens het Harvard-model, dan oefen je met die acteur een onderhandelingsgesprek. Je plant ook dit rollenspel zelf in op een moment dat het jou uitkomt. 20 minuten voor de afspraak bekijk je in TrainTool de case die jullie gaan behandelen. Dan kun je je alvast een beetje inleven in de situatie en bedenken wat je gaat zeggen. Na afloop krijg je feedback van de acteur en je coach. De live online roleplay is heel leuk om te doen, maar ook wel spannend. Het zou best kunnen dat je na afloop tien minuten nodig hebt om uit te blazen en hopelijk na te genieten.

Tip 5: Maak een plan voor hoe je je nieuwe skills in de praktijk gaat toepassen

Na de live online roleplay zit het oefenen erop, maar dan begint het natuurlijk pas: de praktijk. Een paar weken na de live online roleplay heb je nog een videogesprek met je coach. Het is natuurlijk fijn als je daarin wel wat te melden hebt over wat je gedaan hebt met je nieuwe skills. Kijk bijvoorbeeld eens in je agenda voor de komende weken. Staan er misschien afspraken in waarbij je kunt oefenen met je nieuwe vaardigheden? Maak een plannetje en check na afloop van iedere kans bij jezelf hoe je vindt dat je het deed. Schrijf eventuele vragen die je nog wilt stellen aan je coach direct op. 

Nog vragen? Waarschijnlijk vind je het antwoord bij de veelgestelde vragen. Weet je al welke training je wil volgen? Direct inschrijven kan hier

  1. Home
  2.    |   
  3. NL
  4.    |   
  5. Blog
  6.    |   
  7. Zo haal je alles uit je gratis nl leert door training