Effectief communiceren

Zelfverzekerd en professioneel in gespek

NL leert door

Ontwikkel nu de skills voor jouw toekomst. Volg nu kosteloos een training t.w.v. € 675.

Direct inschrijven

In het kort

 • leer jouw boodschap sterk over te brengen en je invloed op anderen te vergroten
 • oefen met het inzetten van verschillende communicatiestijlen
 • met actieve begeleiding van je eigen coach
 • training in de innovatieve en prijswinnende software TrainTool

Download de brochure

Omgaan met communicatiestijlen

Als professional communiceer je de hele dag. In samenwerking met collega’s, met je manager en klanten. Meestal gaat dat gewoon goed, maar soms lopen gesprekken net niet zoals je zou willen en denk je achteraf: dat had ik toch anders willen aanpakken. Dat is niet zo gek, want goed communiceren is een kunst. Feedback geven aan een collega is anders dan feedback geven aan je manager. Daarnaast heeft iedereen een andere communicatiestijl, waaraan je je moet aanpassen. In deze training leer je hier effectief mee om te gaan, zodat je straks in elk gesprek je doel kunt bereiken.

Na afloop van de training:

 • Weet je hoe je effectief richting geeft aan een gesprek 
 • Heb je geoefend met feedback geven aan collega’s, je manager én de klant
 • Ken je verschillende communicatiestijlen en weet je wanneer je ze moet toepassen

Jouw coach

Deze training volg je individueel, maar niet alleen. Je wordt direct bij de start in contact gebracht met jouw persoonlijke coach die je door het programma heen helpt. Je begint met een telefonisch intakegesprek met hem of haar, waarin jullie samen vaststellen waar je precies aan gaat werken en hoe je dat de komende weken gaan doen.

 

TrainTool

Om je vaardigheden te ontwikkelen maak je gebruik van TrainTool. Dat is een innovatieve tool die je kunt gebruiken op je eigen laptop, smartphone of tablet. Op meerdere momenten gedurende een aantal weken ga je in video rollenspellen reageren op situaties. Je neemt jezelf op, kijkt je beelden terug en je coach geeft feedback op jouw video’s. Zo kun je echt goed oefenen met de vaardigheden.

 

Live roleplay

Als je het gevoel hebt dat je de vaardigheden onder de knie hebt, plan je een live online roleplay in. Dat is een live rollenspel met een acteur via een videoverbinding. Zo kun je heel realistisch oefenen met een situatie die je lastig vindt. Dit wordt een uitdagend, maar heel leerzaam gesprek. Natuurlijk krijg je feedback, tips en adviezen van je coach. Ook bespreken jullie hoe je in de praktijk gaat oefenen.

 

Follow-up

Om ervoor te zorgen dat je je nieuwe vaardigheden ook echt gaat toepassen, neemt je coach na een aantal weken nog eens contact met je op om te horen hoe het gaat.

 

Praktisch

 • Tijdsduur: 16 uur verspreid over een periode van in totaal 12 weken
 • Locatie: waar het jou uitkomt
 • Benodigdheden: computer met webcam, tablet of smartphone
 • Training t.w.v. € 675 kosteloos te volgen vanuit de regeling NL leert door
Download de brochure

Meer weten of direct inschrijven?

Als je eerst meer wil weten kun je informatie aanvragen

Direct inschrijven