Onderhandelen volgens het Harvard-model

Houd de relatie goed en krijg wat je wil

 
 
 
 
 
 
 
 

NL leert door

Ontwikkel nu de skills voor jouw toekomst. Volg nu kosteloos een training t.w.v. € 675.

Direct inschrijven

In het kort

 • je gaat leren om elke onderhandeling om te zetten naar een win-win situatie.
 • hoe je de principes uit het Harvard-model omzet naar concrete gespreksvoering.
 • met actieve begeleiding van je eigen coach
 • training in de innovatieve en prijswinnende software TrainTool

Informatie aanvragen

Geen water bij jouw wijn

Maak van je onderhandeling een gesprek, waarna alle partijen zich goed voelen. Het klinkt misschien onmogelijk, maar door gebruik te maken van de Harvard-methode ‘principieel onderhandelen’ is dit resultaat dichterbij dan je denkt. Principieel onderhandelen gaat namelijk uit van het gezamenlijke probleem, dat jij samen met de andere partij gaat oplossen. Succesvol onderhandelen hangt vooral samen met de mate waarin je creatief en met zelfvertrouwen omgaat met de belangen van de ander én die van jezelf. Met kennis van verschillende onderhandelingsstijlen en tactieken die kunnen worden ingezet, zijn onderhandelaars beter in staat optimale resultaten te behalen en een win-winsituatie te creëren. In deze training leer je de vier principes van dit model kennen, en deze effectief toe te passen.

Na afloop van de training:

 • Heb je geleerd je te focussen op de inhoud van het probleem, niet op de persoon die tegenover je zit.
 • Kun je gesprekken beter voorbereiden door creatieve oplossingen te bedenken voor je het gesprek ingaat.
 • Kun je objectieve criteria gebruiken om je oplossing tegen af te zetten.

Jouw coach

Deze training volg je individueel, maar niet alleen. Je wordt direct bij de start in contact gebracht met jouw persoonlijke coach die je door het programma heen helpt. Je begint met een telefonisch intakegesprek met hem of haar, waarin jullie samen vaststellen waar je precies aan gaat werken en hoe je dat de komende weken gaan doen.

 

TrainTool

Om je vaardigheden te ontwikkelen maak je gebruik van TrainTool. Dat is een innovatieve tool die je kunt gebruiken op je eigen laptop, smartphone of tablet. Op meerdere momenten gedurende een aantal weken ga je in video rollenspellen reageren op situaties. Je neemt jezelf op, kijkt je beelden terug en je coach geeft feedback op jouw video’s. Zo kun je echt goed oefenen met de vaardigheden.

 

Live roleplay

Als je het gevoel hebt dat je de vaardigheden onder de knie hebt, plan je een live online roleplay in. Dat is een live rollenspel met een acteur via een videoverbinding. Zo kun je heel realistisch oefenen met een situatie die je lastig vindt. Dit wordt een uitdagend, maar heel leerzaam gesprek. Natuurlijk krijg je feedback, tips en adviezen van je coach. Ook bespreken jullie hoe je in de praktijk gaat oefenen.

 

Follow-up

Om ervoor te zorgen dat je je nieuwe vaardigheden ook echt gaat toepassen, neemt je coach na een aantal weken nog eens contact met je op om te horen hoe het gaat.

 

Praktisch

 • Tijdsduur: 16 uur verspreid over een periode van in totaal 12 weken
 • Locatie: waar het jou uitkomt
 • Benodigdheden: computer met webcam, tablet of smartphone
 • Training t.w.v. € 675 kosteloos te volgen vanuit de regeling NL leert door

Meer weten of direct inschrijven?

Als je eerst meer wil weten kun je informatie aanvragen

Direct inschrijven