Luisteren, samenvatten, doorvragen

Een goede basis voor effectieve gespreksvoering

 
 

Meld je nu aan

Volg deze training nu met je STAP-budget

Regel je voorinschrijving

In het kort

  • ga zonder oordeel het gesprek aan en stel de ander centraal
  • weet welke vraag je moet stellen op welk moment
  • met actieve begeleiding van je eigen coach
  • training in de innovatieve en prijswinnende software TrainTool

Volg deze training nu met je STAP-budget

Gebruik je STAP-budget slim: oefen vaardigheden voor succesvolle gesprekken.

Meer diepgang in je gesprekken

Goed begrijpen wat iemand bedoelt is een kunst. Vaak reageren mensen al snel met ‘dat had ik laatst ook’ of komen direct met een oplossing. Om meer diepgang in je gesprekken te krijgen en beter te snappen wat iemand zegt, kun je de gesprekstechniek Luisteren Samenvatten Doorvragen inzetten.

Actief luisteren is een kwestie van teruggeven wat je hoort, goede open vragen stellen, laten weten dat je luistert (non-verbaal) en je eigen oordeel thuislaten. Je zult hierdoor sneller en betere informatie vergaren en je collega’s of andere gesprekspartners beter kunnen helpen. Ook creëer je meer diepgang, voelt je gesprekspartner zich meer gehoord en ervaart hij of zij oprechte interesse.

In deze training leer je de gesprekstechniek Luisteren, Samenvatten, Doorvragen effectief toe te passen in al je gesprekken. Het helpt je om zonder oordeel een gesprek in te gaan en de juiste vragen te stellen op het juiste moment.

Na afloop van de training:

  • Kom je er achter wat anderen écht bedoelen, door open vragen te stellen en je eigen oordeel thuis te laten
  • Weet je dat jij een goed luisteraar bent

Jouw coach

Deze training volg je individueel, maar niet alleen. Je wordt direct bij de start in contact gebracht met jouw persoonlijke coach die je door het programma heen helpt. Je begint met een telefonisch intakegesprek met hem of haar, waarin jullie samen vaststellen waar je precies aan gaat werken en hoe je dat de komende weken gaan doen.

 
Meer over je coach

TrainTool

Om je vaardigheden te ontwikkelen maak je gebruik van TrainTool. Dat is een innovatieve tool die je kunt gebruiken op je eigen laptop, smartphone of tablet. Op meerdere momenten gedurende een aantal weken ga je in video rollenspellen reageren op situaties. Je neemt jezelf op, kijkt je beelden terug en je coach geeft feedback op jouw video’s. Zo kun je echt goed oefenen met de vaardigheden.

 

Live roleplay

Als je het gevoel hebt dat je de vaardigheden onder de knie hebt, plan je een live online roleplay in. Dat is een live rollenspel met een acteur via een videoverbinding. Zo kun je heel realistisch oefenen met een situatie die je lastig vindt. Dit wordt een uitdagend, maar heel leerzaam gesprek. Natuurlijk krijg je feedback, tips en adviezen van je coach. Ook bespreken jullie hoe je in de praktijk gaat oefenen.

 

Follow-up

Om ervoor te zorgen dat je je nieuwe vaardigheden ook echt gaat toepassen, neemt je coach na een aantal weken nog eens contact met je op om te horen hoe het gaat.

 

Praktisch

  • Tijdsduur: 16 uur verspreid over een periode van in totaal 12 weken
  • Locatie: waar het jou uitkomt
  • Benodigdheden: computer met webcam, tablet of smartphone

Meer weten of direct inschrijven?

Neem contact met ons op, of maak gebruik van je STAP-budget. 

Regel je voorinschrijving