Wat is Skills Coaching?

Skills Coaching is een nieuwe manier van trainen en oefenen van communicatieve vaardigheden. Het is een combinatie van video-gesprekken met je persoonlijke coach en challenges die jou helpen je vaardigheden in de praktijk te oefenen. 

Coaching

Wie wordt mijn coach?

We werken met een groep ervaren en professionele coaches. Op basis van jouw leervraag en andere voorkeuren (bijvoorbeeld leeftijd, geslacht) koppelen we je aan een coach. Als na het eerste gesprek blijkt dat het niet klikt, is dat geen enkel probleem, dan krijg je een andere coach. 

Wanneer zijn de coach-afspraken?

Dat bepaal je zelf. Gemiddeld heb je om de week een afspraak met je coach. 

Hoe zien de coachgesprekken eruit?

De gesprekken zijn online, via videobellen. Iedere afspraak duurt ongeveer 30 minuten. Je coach en jij bespreken hoe het gaat, hoe je de challenge van de afgelopen week hebt ervaren en wat je volgende week gaat doen. 

Tijd en planning

Wanneer is het?

En hoe lang duurt het?

Je kunt het hele jaar door starten, daar zijn geen vaste momenten voor. Na een kort telefonisch gesprek kun je de intake met je coach zelf inplannen op een moment dat het jou uitkomt. 

Een gemiddeld traject duurt ongeveer 3 maanden. 

Wat is de tijdsbesteding?

Tijdens het Skills Coaching-traject moet je rekenen op gemiddeld een uurtje per week. De ene week heb je een gesprek met je coach (en wat voorbereidingstijd), de andere week besteed je de tijd aan je challenge. 

Wat als ik een keer niet kan?

Het is geen enkel probleem als je in de Skills Coaching-periode een keer op vakantie bent, of om een andere reden afwezig bent. Je kunt de afspraken met je coach zelf inplannen, de rest van het programma past zich daar op aan. 

Is het iets voor mij?

Welk traject moet ik kiezen?

Heb je de verschillende Skills Coaching-trajecten doorgenomen en weet je niet wat je moet kiezen? Geen nood, samen met je coach kom je daar wel uit. Om het gesprek op te starten is het handig om te weten welke richting je interessant vindt, maar samen met je coach bouw je jouw uiteindelijke, persoonlijke programma op. 

Is Skills Coaching ook geschikt voor loopbaanvragen?

Skills Coaching gaat niet over ontdekken wat je nou echt wil of waar je verborgen talenten liggen. Je werkt wel aan de vaardigheden die je overal nodig hebt, ook in je eventuele volgende baan. De challenges ga je uitvoeren op je werk. Bepaal voor jezelf of dat in jouw situatie goed kan en overleg eventueel met je coach. 

Staat je vraag er niet bij?

We zijn benieuwd wat je wilt weten!