Skills Coaching is de nieuwe, slimme manier van skills ontwikkelen

 

Met de juiste skills vergroot je jouw impact en bereik je sneller je doelen.  

 

Jij hebt meer invloed dan je denkt, gebruik het goed

 

Wat je doet, wat je zegt en hoe je dat doet; het heeft allemaal invloed op de mensen om je heen. Met Skills Coaching groeit jouw bewustzijn van de invloed die je hebt en hoe die kunt versterken. Zo zorg je voor verandering en bereik jij je doelen sneller. 

De skills

 • Communicatiestijl aanpassen
 • Luisteren en begrijpen
 • Presenteren
 • Beïnvloeden
 • Onderhandelen
Zo werkt Skills Coaching

Inspirerende gesprekken en krachtige acties

In Skills Coaching van Faculty of Skills combineren je praten met doen.

 • De eerste kennismaking

  Intake

  Na een kort telefonisch gesprek kun je je eerste coach call inplannen. Je leert je coach kennen en jullie verkennen samen wat je gaat leren. Je coach heeft veel ervaring en helpt jou inzicht te krijgen in waar je leerbehoefte ligt. Klikt het niet tussen jullie? Geen probleem, we werken met een poule van ervaren en professionele coaches, er zit altijd iemand voor je tussen.

 • Om de week, 30 minuten

  Coachgesprekken

  Om de week heb je een gesprek met je coach, via videobellen. Jullie bespreken je voortgang en je krijgt feedback op je challenges. Door samen te werken met je coach maak je een steile leercurve door. Je coach houdt jou een spiegel voor en wijst je op je blinde vlekken. Zo leer je heel snel in de praktijk, met de concrete tips en hulp van je coach op de achtergrond. 

   

 • Voor jou gemaakt

  Challenges

  In TrainTool ga je aan de slag met online video-rollenspellen waarin je je nieuwe vaardigheden echt goed kunt oefenen. Iedere 14 dagen staan er nieuwe rollenspellen voor je klaar, die duren ongeveer 30 minuten. 

  Daarnaast krijg je van je coach challenges voor op je werk, reflectie-opdrachten, live online rollenspellen, of je coach kijkt (online) mee op je werk. 

 • Daar leer je van

  Feedback

  Tijdens het hele traject krijg je heel veel feedback je coach. In jullie gesprekken, op wat laat je laat zien in je video-rollenspellen en op jouw aanpak in de challenges. Wij geloven dat je van feedback het meeste leert.

 • 3 maanden

  Intensief en flexibel

  Een Skills Coaching traject duurt zo lang het nodig is, meestal ongeveer 3 maanden. In die periode spreek je je coach vaak en krijg je zoveel challenges als je aankan. 

  Komt het een keer niet uit, wil je liever wat eerder beginnen of wat langer doorpraten? Dat kan, we zijn heel flexibel. 

  Er is geen kant-en-klaar pad dat je gaat volgen, het is aan jou en je coach om eruit te halen wat erin zit. 

Aan de slag

Laat je gegevens achter en je wordt teruggebeld door een van onze adviseurs. Daarna kun je de eerste call met je coach inplannen en aan de slag. 

Wat heb jij te zeggen?

Skills Coaching voor:

 • wanneer je goede ideeën hebt waar steeds niets mee gedaan wordt
 • je vaak de feedback krijgt dat je zichtbaarder mag zijn
 • je grote plannen hebt en daar anderen voor mee moeten krijgen
 • je niet begrijpt waarom collega's jou links en rechts voorbijgaan terwijl ze niet echt slimmer of beter zijn

Zo word je gehoord

Beïnvloeden is voor veel mensen een beetje een nare term. Ze denken aan manipuleren, anderen iets laten doen wat ze niet willen. Maar zo moet je het niet zien. De kunst van het beïnvloeden gaat veel meer over andere mensen met je mee krijgen. Ze laten inzien dat jouw idee het juiste is om te doen. Zorgen dat ze jou willen helpen zodat jij je doelen kunt bereiken. Dat kan groot zijn, maar ook heel klein. Eigenlijk probeer je op werk heel vaak mensen te beïnvloeden. Als je vraagt of een collega alsjeblieft op tijd dat rapport wil opsturen, zodat jij door kunt. Of omdat je vindt dat een bepaald proces beter kan en je daar je team van moet overtuigen. 

Door bewuster om te gaan met beïnvloeden en de vaardigheden die je daar bij gebruikt krijg je meer grip. Skills Coaching laat jou inzien welke beïnvloedingsstrategieën er zijn en welke bij jou past. Je leert ook welke strategieën anderen gebruiken. Je gaat actief oefenen, vallen en opstaan om je nieuwe vaardigheden eigen te maken. 

Influencing skills

Heb ik een coach nodig?

Mensen schakelen vaak pas een coach in als het niet goed meer gaat. Of denken er alleen aan bij grote loopbaanvragen of stressklachten. Toch kan coaching zoveel betekenen, voor iedereen. Een paar op het oog kleine interventies kunnen een enorme impact hebben op jouw groei en ontwikkeling.

Daarom Skills Coaching

De mix van online oefenen en video-calls met jouw coach maakt Skills Coaching tot een heel efficiënte, en daarmee ook betaalbare, manier van coaching. Je hebt om de week een coachgesprek waarvoor je geen reistijd hoeft uit te trekken en dat je in een half uur weer helemaal op scherp zet. De oefeningen doe je op je telefoon of laptop op een plaats en moment dat het jou uitkomt.

 

Bekijk een voorbeeld van een traject

Skills coaching start

Zij gingen je voor

Deze manier van trainen en coaching is bewezen effectief. Al ruim 200.000 mensen volgden de oefeningen in TrainTool. Programma’s krijgen gemiddeld een 9 op Springest. 

Ervaren en professioneel

Coaches

We werken samen met een vast team enthousiaste en bevlogen coaches. 

 • Sandra Woelders
  Coach
  “Na mijn studie Psychologie ben ik 15 jaar in het bedrijfsleven werkzaam geweest. Door mijn werk als manager van teams kwam ik erachter dat ik veel energie krijg van het coachen van mensen. Tijdens het coachen ben ik analytisch en weet ik snel tot de kern te komen. Daarnaast ben ik een gecertificeerd stress counselor. Ik ben oplossingsgericht, enthousiast en empathisch.”
 • Sarah van Koppen
  Coach
  “Mijn coach-stijl is persoonlijk en betrokken. Mijn werkervaring ligt voornamelijk in de gedragsverandering, trainingen en opleidingen. Dit werkveld heeft mij altijd zeer gefascineerd. Hiernaast vind ik het belangrijk om anderen te helpen ontwikkelen, net zoals ik het belangrijk vind om zelf te blijven ontwikkelen d.m.v. opleidingen, trainingen en vrijwilligerswerk.”
 • Christian van Dongen
  Coach
  “Ik ben al meer dan 20 jaar werkzaam als coach. Ik ga graag het echt goede gesprek aan en daag mezelf steeds weer uit om een leuk en betekenisvol mens te zijn. Ik hou van de confrontatie, een beetje humor en pragmatisme. Laten we samen op zoek gaan naar jouw volgende stap, naar dat wat jou echt verder helpt, naar dat wat jou meer de mens en collega maakt die jij wilt zijn!”

Praktisch en kosten

 

Dit krijg je

 • coachtraject van gemiddeld 3 maanden
 • elke 14 dagen een video-gesprek met jouw persoonlijke coach
 • toegang tot de leeromgeving TrainTool
 • persoonlijke challenges, voor jou op maat gemaakt
 • een feedbackrapport van je coach

 

Investering

€ 825 excl. btw (€ 998,25 incl. btw).

Zoek naar Skills Coaching in de academy van je werkgever, of vraag ernaar.

 

STAP-budget

Op zoek naar een coach voor je STAP-budget? Je kunt het STAP-budget inzetten voor Skills Coaching van Faculty of Skills.

Skills coaching influenicing skills praktisch