Skills Coaching is de nieuwe, slimme manier van skills ontwikkelen

 

Groei als professional en als mens door je communicatieve vaardigheden te optimaliseren. 

 

Ontwikkel de professional in jezelf

 

Personal Skills Coaching helpt jou alles uit jezelf te halen op je werk. Je leert vaardigheden en technieken die ervoor zorgen dat je krachtig communiceert en optimaal kunt samenwerken met iedereen die je tegenkomt. Zo bereik jij sneller doelen en heb je meer plezier en voldoening op je werk. 

 

De skills

 • Je communicatiestijl aanpassen
 • Luisteren en begrijpen
 • Presenteren
 • Beïnvloeden
 • Feedback geven en ontvangen
 • Netwerken 
Je gaat werken aan je zichtbaarheid binnen de organisatie, je zelfvertrouwen en hoe je krachtig jezelf kunt zijn als professional.
Zo werkt Skills Coaching

Inspirerende gesprekken en krachtige acties

In Skills Coaching van Faculty of Skills combineren je praten met doen.

 • De eerste kennismaking

  Intake

  Na een kort telefonisch gesprek kun je je eerste coach call inplannen. Je leert je coach kennen en jullie verkennen samen wat je gaat leren. Je coach heeft veel ervaring en helpt jou inzicht te krijgen in waar je leerbehoefte ligt. Klikt het niet tussen jullie? Geen probleem, we werken met een poule van ervaren en professionele coaches, er zit altijd iemand voor je tussen.

 • Om de week, 30 minuten

  Coachgesprekken

  Om de week heb je een gesprek met je coach, via videobellen. Jullie bespreken je voortgang en je krijgt feedback op je challenges. Door samen te werken met je coach maak je een steile leercurve door. Je coach houdt jou een spiegel voor en wijst je op je blinde vlekken. Zo leer je heel snel in de praktijk, met de concrete tips en hulp van je coach op de achtergrond. 

   

 • Voor jou gemaakt

  Challenges

  In TrainTool ga je aan de slag met online video-rollenspellen waarin je je nieuwe vaardigheden echt goed kunt oefenen. Iedere 14 dagen staan er nieuwe rollenspellen voor je klaar, die duren ongeveer 30 minuten. 

  Daarnaast krijg je van je coach challenges voor op je werk, reflectie-opdrachten, live online rollenspellen, of je coach kijkt (online) mee op je werk. 

 • Daar leer je van

  Feedback

  Tijdens het hele traject krijg je heel veel feedback je coach. In jullie gesprekken, op wat laat je laat zien in je video-rollenspellen en op jouw aanpak in de challenges. Wij geloven dat je van feedback het meeste leert.

 • 3 maanden

  Intensief en flexibel

  Een Skills Coaching traject duurt zo lang het nodig is, meestal ongeveer 3 maanden. In die periode spreek je je coach vaak en krijg je zoveel challenges als je aankan. 

  Komt het een keer niet uit, wil je liever wat eerder beginnen of wat langer doorpraten? Dat kan, we zijn heel flexibel. 

  Er is geen kant-en-klaar pad dat je gaat volgen, het is aan jou en je coach om eruit te halen wat erin zit. 

Aan de slag

Laat je gegevens achter en je wordt teruggebeld door een van onze adviseurs. Daarna kun je de eerste call met je coach inplannen en aan de slag. 

Hoe je communiceert bepaalt jouw impact

Skills Coaching voor:

 • professionals die willen groeien in hun communicatieve vaardigheden
 • wanneer je steeds dezelfde feedback krijgt, bijvoorbeeld over jouw zichtbaarheid, of dat je omgaan met kritiek lastig vindt
 • als je weet dat je meer in je mars hebt, maar het er nog niet uit komt

Je neemt jezelf overal mee naartoe

Met Skills Coaching ga je in een veilige omgeving met jouw persoonlijke coach aan de slag om je persoonlijke vaardigheden te verbeteren. Samen inventariseren jullie waar voor jou de grootste groei te behalen valt. In de challenges ga je soms buiten je comfort zone, maar je wordt daarbij intensief begeleid door je coach. 

Hoe je communiceert heeft te maken met je gedrag. En gedrag kun je veranderen. Met Skills Coaching breek je eindelijk uit de cirkel van “zo ben ik nu eenmaal”.

Met je nieuwe en verbeterde communicatie skills beweeg jij je makkelijker op het werk, heb je fijner contact met klanten, collega’s en stakeholders en bereik jij eerder je doelen. Je kent jezelf en weet hoe je jezelf optimaal kunt presenteren. Je begrijpt anderen beter en kunt jouw communicatiestijl aanpassen om resultaat te boeken in je gesprekken. 

36

Heb ik een coach nodig?

Mensen schakelen vaak pas een coach in als het niet goed meer gaat. Of denken er alleen aan bij grote loopbaanvragen of stressklachten. Toch kan coaching zoveel betekenen, voor iedereen. Een paar op het oog kleine interventies kunnen een enorme impact hebben op jouw groei en ontwikkeling.

Daarom Skills Coaching

De mix van online oefenen en video-calls met jouw coach maakt Skills Coaching tot een heel efficiënte, en daarmee ook betaalbare, manier van coaching. Je hebt om de week een coachgesprek waarvoor je geen reistijd hoeft uit te trekken en dat je in een half uur weer helemaal op scherp zet. De oefeningen doe je op je telefoon of laptop op een plaats en moment dat het jou uitkomt.

Bekijk een voorbeeld van een traject

7

Zij gingen je voor

Deze manier van trainen en coaching is bewezen effectief. Al ruim 200.000 mensen volgden de oefeningen in TrainTool. Programma’s krijgen gemiddeld een 9 op Springest. 

Ervaren en professioneel

Coaches

We werken samen met een vast team enthousiaste en bevlogen coaches. 

 • Christian van Dongen
  Coach
  “Ik ben al meer dan 20 jaar werkzaam als coach. Ik ga graag het echt goede gesprek aan en daag mezelf steeds weer uit om een leuk en betekenisvol mens te zijn. Ik hou van de confrontatie, een beetje humor en pragmatisme. Laten we samen op zoek gaan naar jouw volgende stap, naar dat wat jou echt verder helpt, naar dat wat jou meer de mens en collega maakt die jij wilt zijn!”
 • Sandra Woelders
  Coach
  “Na mijn studie Psychologie ben ik 15 jaar in het bedrijfsleven werkzaam geweest. Door mijn werk als manager van teams kwam ik erachter dat ik veel energie krijg van het coachen van mensen. Tijdens het coachen ben ik analytisch en weet ik snel tot de kern te komen. Daarnaast ben ik een gecertificeerd stress counselor. Ik ben oplossingsgericht, enthousiast en empathisch.”
 • Sarah van Koppen
  Coach
  “Mijn coach-stijl is persoonlijk en betrokken. Mijn werkervaring ligt voornamelijk in de gedragsverandering, trainingen en opleidingen. Dit werkveld heeft mij altijd zeer gefascineerd. Hiernaast vind ik het belangrijk om anderen te helpen ontwikkelen, net zoals ik het belangrijk vind om zelf te blijven ontwikkelen d.m.v. opleidingen, trainingen en vrijwilligerswerk.”

Praktisch en kosten

 

Dit krijg je

 • coachtraject van gemiddeld 3 maanden
 • elke 14 dagen een video-gesprek met jouw persoonlijke coach
 • toegang tot de leeromgeving TrainTool
 • persoonlijke challenges, voor jou op maat gemaakt
 • een feedbackrapport van je coach

 

Investering

€ 825 excl. btw (€ 998,25 incl. btw).

Zoek naar Skills Coaching in de academy van je werkgever, of vraag ernaar.

 

STAP-budget

Op zoek naar een coach voor je STAP-budget? Je kunt het STAP-budget inzetten voor Skills Coaching van Faculty of Skills.

16